Marţi, 27 martie, o femeie din judeţul Bacău a murit din cauza gripei. „S-a înregistrat un deces la o persoană, în vârstă de 51 de ani, nevaccinată, din mediul urban, confirmată cu virusul gripal tip B, având condiţii medicale preexistente.

Pacienta a fost internată la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti – Secţia Neurologie în data de 6 martie 2018 şi, urmare agravării simptomelor neurologice, a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, în data de 7 martie.

Decesul a survenit în data de 27 martie”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Bacău. De la începutul acestui an şi până în prezent, la nivelul judeţului Bacău, s-au confirmat 7 cazuri de gripă, dintre care 6 au fost de tip B, la persoane cu vârste cuprinse între 7 şi 77 de ani, şi un caz de gripă AH1, la un copil de 6 ani.

Afecţiunile respiratorii sunt, în continuare, monitorizate, mai ales că numărul lor se menţine destul de ridicat. În perioada 19 – 25 martie, medicii din judeţul Bacău au raportat 1.958 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 414 cazuri de pneumonii şi bronho-pneumonii, grupa de vârstă 5-14 ani înregistrând cele mai multe îmbolnăviri.

Alte articole