– familia nu a mai reusit sa ia legatura cu ea, dupa cutremurul care a distrus aproape intreaga localitate – oamenii sunt ingrijorati pentru ca nici rudele pe care le au acolo in Italia nu au aflat nimic de ea

Elena Olaru, in vârsta de 67 ani, din comuna Asau, a plecat in Italia in primavara acestui an pentru a avea grija de o batrâna de 96 de ani.

Dupa cutremurul care a distrus localitatea Amatrice, familia nu a mai reusit sa ia legatura cu ea. Cu totii sunt ingrijorati pentru ca stiau ca in aceasta perioada se afla in localitatea afectata de seism, acolo unde batrâna pentru care lucra avea o casa de vacanta, in care obisnuia sa locuiasca pe timp de vara.

„A plecat de acasa pe 19 martie. Fata vorbea mereu cu ea la telefon, dar acum nu am mai reusit sa o contactam. Am o sora in Italia, dar nici ea nu are nicio veste si ne temem de ce este mai rau. Ne uitam si la televizor, poate o vedem”, spunea Mihai Olaru, sotul femeii disparute. Si fiica ei a sunat-o de zeci de ori, dar nu-i raspunde nimeni.

Telefonul suna o singura data, dupa care intra mesageria. „Nu avem nicio veste. Nu o gaseste nimeni. Aseara s-au verificat listele si nu era printre cei morti, dar nu stim nici daca este intr-un spital sau intr-un centru.

Era chiar in Amatrice, unde batrâna avea o casa de vacanta si se pare ca nici pe batrâna nu au gasit-o”, spunea si Florentina Agache, fiica Elenei Olaru. Oamenii au anuntat politia si consulatul si spera totusi sa primeasca o veste buna din partea autoritatilor.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, pâna la acest moment, opt români si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia, alti cinci sunt raniti, iar 19 sunt dati disparuti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ