In mod normal, când Armata Româna isi deplaseaza blindatele din garnizoana in poligon o face cu trenul. Este si mai ieftin si nici nu afecteaza circulatia. “Marsul cavaleriei”, deplasarea blindatelor americane de la Constanta la Brasov, s-a facut, insa, pe sosea si s-a vrut o demonstratie de forta din ratiuni de marketing politic.

Americanii au vrut sa arate românilor dar si rusilor ca sunt in zona. Desi este ciudat, deoarece SUA au adoptat de multa vreme strategia pompierului piroman, care pune focul si apoi vine sa-l stinga.

Exista câteva posturi de televiziune si câteva ziare care s-au transformat in oficine de propaganda americane si care de dimineata pâna seara incearca sa convinga românii ca de vina pentru situatia din Ucraina sunt rusii.

PUBLICITATE

Pe frontul acesta, al propagandei, batalia e aproape câstigata; mai este, insa, necesara conturarea ideii ca e nevoie d eo interventie militara in forta si ca noi, românii trebuie sa luptam.

Ani de zile românii au avut o atitudine mai mult neutra fata de interventia in Irak sau Afganistan; militarii români care au murit pe aceste fronturi sunt priviti mai mult ca niste victime ale unor accidente de munca in strainatate decât ca niste eroi. Si asta pentru ca nici in Irak si nici in Afganistan nu era razboiul nostru.

Cum nici conflictul din Ucraina, oricât ar incerca propaganda sa ne convinga, nu este razboiul României.

Faptul ca SUA si aliatii sai europeni au orchestrat o lovitura de stat la Kiev pentru a pune presiune pe Rusia, nu ne priveste. E politica lor, sa-si asume raspunderea pentru consecinte.

Din pacate, clasa politica este macelarita de campania anticoruptie iar România se afla in situatia in care luptele pentru putere impiedica adoptarea unei linii politice neutre.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Parerea mea e ca exerseaza retragerea. Propaganda nazista era experta, s-au tot repliat strategic pana la Berlin chiar :)) Ai dreptate, propaganda lor a ajuns la nivelul “idiocracy”. Azi de exemplu cantau “we are the world”?!! Pai hai sa socotim ce-a fost pe 9 mai la parada din Moscova: Rusia (know-how, scoala excelenta, creiere, resurse naturale de 3 ori cat licuricia), China (fabrica mondiala si resurse), India, Iranul (ambii iubitori de amerloci&shit), America Latina (resurse, mari iubitori de licurici si astia), , Belarus, Tadjikistan, Azerbancian, Armenia (pe flancul sudic) in total cam 80% din populatia pamantului! (cauta pe youtube: Victory Parade2015 ca propaganda romaneasca ne-au indobitocit cu ziua uie numai) Si astia se viseaza “we are the world” cica :)) Dar o sa le treaca. Pana la urma amerlocii unde-au pus bocancul numai luati cu parul au mai plecat, sa inceapa numai 😀 Imbecilii neoconi au reusit deja sa creeze o contraalianta, toti s-au lamurit ca vor fi urmatorii pe lista daca stau despartiti (de exemplu exact zilele astea Rusia si China tin primele exercitii navale in Marea Neagra si Mediterana) problema e doar ca psihopatii astia sa nu ne termine pe toti in delirul lor de “exceptionali” si de ne inelocuit”.
  Mai multe aici:
  http://www.paulcraigroberts.org/2015/05/13/hell-unleashed-paul-craig-roberts/
  si
  http://www.zerohedge.com/news/2015-05-12/americas-achilles-heel

 2. Inca un articol marca “Desteptarea”…. Este, bineinteles, o parere personala a celui care a scris articolul si trebuie acceptata ca atare. Dar denota o crasa lipsa de intelegere a situatiei (politice, militare) si a istoriei, incat te intrebi cat este de periculos ca asemenea persoane sa-si exprime public parerile personale.

  • Sunteti amuzant. Faceti acuzatii, dar nu le argumentati. Si mai interesant: pe cei care sunt de alta parere decat Dvs. considerati ca ar trebui sa li se interzica opinia.

   Stimate domn, va anunt, daca inca nu ati aflat, ca acele vremuri in care nu aveai voie sa ai alte opinii au trecut.

   Cat despre ceea ce am scris, imi asum si argumentez opiniile. Semnez cu numele meu. Dvs. doar aruncati cu acuzatii si va ascundeti in spatele unui pseudonim. Sper ca va meritati cei 30 de bani pentru munca depusa.

   PS: sefii Dvs. stiu cu ce va ocupati sau ati scris la comanda lor? Pentru ca este de-a dreptul jenant ca, de pe un calculator cu IP NATO sa se scrie ca ar trebui interzis dreptul la opinie…

 3. Având în vedere că românii au 3 sau 4 avioane școală, un submarin legat la cheu să nu se scufunde -la propriu- și 6 baionete în preajma ursului rusesc, cred că e foarte bine ca americanii să-și plimbe pe aici avioanele și ce-or mai avea…măcar nu le-am dat 2 miliarde € prin “contractul” Bechtel degeaba. Cu rușii am mai fost și s-a lăsat cu cartelă la de toate și lovitură de stat, acum să vedem cum e și cu americanii….căci de unii singuri (așa cum își doresc “marii” noștri naționaliști pensionari), cu un popor atât de tâmpit mai mult ca sigur nu se poate. Vreau și eu un “selfie” pe un M1A2 Abrams american în Piața Tricolorului din Bacău, că alea ale noastre de la Sărata le-am văzut acum vreo 5 ani de umpleau toată curtea de la Mittal Roman

LĂSAȚI UN MESAJ