Inventatorul Vasile Lupu si caruta sa de medalii aduse de la Salonul International de Inventii Timisoara (Foto: Petru Done)

Cunoscuti deja publicului bacauan pentru inventiile lor, dar mai ales pentru premiile obtinute de-a lungul anilor, onestenii Vasile Lupu (83 de ani) si Bogdan Paul Colpos (student la inginerie), bunic si nepot, au uimit din nou un juriu de specialitate in domeniu.

Ei s-au intors de la recentul Salon International de Inventii si Inovatii „Traian Vuia” (editia a II-a), organizat la Timisoara de Societatea Inventatorilor din Banat cu nu mai putin de 12 medalii de aur, de argint si de bronz. Vasile Lupu, care are la activ peste 30 de inventii, a obtinut patru medalii de aur, trei de argint si doua de bronz, iar Bogdan, doua de aur si una de argint.

„I-am uimit pe toti – ne-a declarat, evident mândru, Vasile Lupu. Eu am prezentat noua inventii si toate au fost medaliate cu aur, argint si bronz, iar nepotul meu, Bogdan, a prezentat trei inventii, doua medaliate cu aur, una cu argint. Am avut suta la suta popularitate. Salonul a fost foarte bine organizat, iar standul nostru a fost unul dintre cele mai vizitate. Iar noi am prezentat numai inventii”.

Vasile Lupu are, in propria casa, o adevarata colectie de medalii, cupe si diplome pentru inventiile sale (Foto: Petru Done)
Vasile Lupu are, in propria casa, o adevarata colectie de medalii, cupe si diplome pentru inventiile sale (Foto: Petru Done)
PUBLICITATE

Vasile Lupu s-a prezentat in Salon cu inventiile Aero Parasolar – care inlatura efectul aerului cald in interiorul habitatelor, cu un Carucior cu banda de rulare – care traverseaza denivelari si ruleaza pe scari, dar si cu un Dispozitiv pentru electromasaj si aerosoli parfumati – care realizeaza electromasaj si aerosoli parfumati, dar si cu un Dispozitiv pentru parfumarea aerului adaptabil pe unitatea dentara – care parfumeaza aerul in interiorul cavitatii bucale.

Scaunul oscilant si deplasabil inventat de Vasile Lupu se deplaseaza prin balansare (Foto: Petru Done)
Scaunul oscilant si deplasabil inventat de Vasile Lupu se deplaseaza prin balansare (Foto: Petru Done)

Alaturi, in stand, au stat Dusul cu perie rotativa – pentru spalarea, samponarea si masarea corpului, Recipientul minisalina clasica relaxo portabila – pentru terapia pe baza de sare – si Recipientul pentru aplicarea chitului de rosturi la placile de gresie si faianta. Nu au lipsit nici Roata cu spuma fara aer – care inlocuieste aerul din anvelope -, dar nici Scaunul oscilant si deplasabil – care se deplaseaza prin balansare.

Nepotul sau a adus in Salon Dispozitivul pentru stergerea tablei (care sterge tabla dintr-o miscare), Dispozitivul pentru pozitionarea in plan vertical a unui vas de toaleta pentru barbati (care regleaza inaltimea acestuia) si Tocul pentru creta scolara (care protejeaza creta si mâinile utilizatorului).

„Acum lucram la o alta inventie. Suntem un grup de patru: eu, nepotul meu, Gabriel Gavrilas si Marcel Colpos. Este vorba de o Instalatie de generare a energiei electrice prin demultiplicare, prin care cu doua motoare si câteva piese auxiliare putem produce energia electrica suplimentara de care au nevoie gospodariile noastre.”
Vasile Lupu, inventator din Onesti


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ