Rezultatele obtinute de candidatul Victor Ponta in judet sunt considerate ca fiind foarte bune de catre liderii PSD Bacau, lucru justificat de faptul ca procentul este aproape dublu fata de cel realizat de Klaus Iohannis, candidatul ACL.

„Eu apreciez aceste rezultate ca fiind o calificare foarte buna pentru turul II. In continuare, trebuie munca si smerenie”, afirma deputatul Cosmin Necula, coordonatorul campaniei electorale la nivel de judet. „Nu am avut dezamagiri, dar cred ca se putea mai mult in unele comune, in privinta organizarii”, mai precizeaza Cosmin Necula.

Municipala PSD Bacau: „Dublu fata de europarlamentare”

Municipala PSD Bacau a obtinut, in primul scrutin al alegerilor prezidentiale, un numar dublu de voturi fata de europarlamentarele din mai 2014. Astfel, la alegerile din 2 noiembrie PSD, a avut aproape 26.000 de voturi, in timp ce la europarlamentare doar 13.000. Zone care erau, pâna acum, fiefuri ale PNL, au fost cucerite de „batalioanele rosii” ale social-democratilor. E vorba despre Cartierul CFR, Izvoare si Serbanesti.

„Acest rezultat a fost urmarea campaniei din usa in usa. De vineri, vom relua campania in muncipiul Bacau si vom incerca sa-i convingem pe bacauani ca Victor Ponta e solutia cea mai buna”, arata Anca Seres, purtator de cuvânt al organizatiei municipale PSD Bacau.

Liderii celor doua aliante, PSD-UNPR-PC si ACL PDL-PNL, au analizat procentele obtinute de organizatii in primul tur, au stabilit punctele slabe si punctele tari si si-au ajustat planul de bataie. Astazi, incepe campania electorala pentru al II-lea tur de scrutin.