Si de aceasta data, pictorul Ion Mihalache a reusitsa adune in Galeriile de arta “Frunzetti” a UAP Bacau prieteni, artisti din toate breslele, oferindu-le un ospat cromatic demn de Gargantua si Pantagruel.

In acest sfârsit de saptamâna, el a ocupat fiecare centimetru patrat de galerie cu lucrarile sale – 110 la numar – coplesindu-si vizitatorii. De altfel, criticul si istoricul literar Iulian Bucur a comparat acest eveniment plastic cu un “autobuz ale carui ferestre sunt pânzele de pe simeza, autobuz cu care Ion Mihalache ne poarta prin universul sau.”

De altfel, Ion Mihalache este cunoscut ca un “uragan” printre confrati, aruncându-se cu toata forta in proiecte plastice diverse, deschizând drumuri, mereu in avangarda. Cu aceasta expozitie, el ofera privitorilor calmul din centrul uraganului, peisajele sale, alaturi de naturile statice, fiind mai degraba un apel la liniste si introspectie.

Chiar si tumultul vijelios se regaseste in nervozitatea tuselor si in combinatia de culori neobisnuita sa vibreze atât de senin. Daca ar fi ca un singur cuvânt sa descrie evenimentul artistic oferit bacauanilor de picturul Ion Mihalache, acesta ar fi “coplesitor”. Si, pentru ca autorul trebuie si el sa traiasca, expozitia este una cu vânzare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ