In ultima luna, medicii din judet au diagnosticat 316 persoane cu boala diareica acuta, aceasta fiind doar una dintre afectiunile din sezonul estival care sunt monitorizate de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau.

„Cele mai multe cazuri, respectiv 146, au fost inregistrate la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Grupa de vârsta cea mai afectata a fost 1-4 ani, fiind luate in evidenta 61 de cazuri”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

Pentru a nu va imbolnavi, specialistii recomanda spalarea pe mâini cu apa si sapun, inainte de masa, dupa folosirea toaletei si ori de câte ori este nevoie, spalarea fructelor si legumelor inainte de consum, pastrarea alimentelor in conditii corespunzatoare si a apei in recipiente curate si inchise.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Directia de sanatate ….anunta, iar pacientii platesc o groaza de bani la laboratoarele private pentru analize la helicobacter sau clostridium!CAS se plateste de dorul lelii ca sa se umfle niste buzunare!

    • Obiectivaaa dar nu prea. Daca ai diarie pe romaneste te duci frumos la medicul de familie si iei un bilet de trimitere catre boli infectioase sau tr duci la upu si stai 5 ore si te trimite tot acolo si iti ia proba pentru clostridium. Nu trebuie sa dai nici un ban. Dsp-ul este pentru monitorizare ca sa stii si tu

LĂSAȚI UN MESAJ