O absolventă a Colegiului Ferdinand, șefă de promoție la Medicină Dentară

Fosta elevă a Colegiului ferdinand din Bacău, Ioana Cornescu este șefa de promoție 2021 la specializarea Medicină Dentară, limba română a Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași.

„Alegerea de a studia la UMF Iași a fost una relativ ușoară, determinată deopotrivă de prestigiul universității și de distanța rutieră redusă între orașul meu natal (Bacău) și Iași. Până în acest moment nu am luat niciodată în calcul decizia de a părăsi țară pentru studii, deși nu pot spune că exclud în totalitate acest lucru pe viitor, în situația în care aș considera această schimbare benefică mie prin prisma tuturor aspectelor vieții mele”, spune absolventa.

“Pot spune cu certitudine că cel mai puternic impact asupra mea l-a avut primul an de facultate, cu precădere stagiile și cursurile de anatomie, în cadrul cărora am resimțit pentru prima oară faptul că domeniul ales este unul incredibil de vast, care necesită multă dedicare, studiu și nu în ultimul rând precizie și siguranță. Spre deosebire de materiile clinice, unde noțiunile teoretice sunt oarecum reduse cantitativ și în foarte mare măsură corelative, putându-se face asocieri între acestea în scopul determinării răspunsului corect, în cazul celor preclinice, cu precădere al anatomiei și chiar și al histologiei, nivelul de dificultate este semnificativ crescut drept consecință a faptului că această capacitate de deducție și de asociere se reduce la minimum”, a mai declarat ea.

“Studiul aprofundat și îndelungat al acestor materii a fost cel care m-a determinat să înțeleg cu adevărat faptul că aceasta profesie de DOCTOR, cu certitudine vocațională, obligă la un grad înalt de dedicare și studiu individual, necesitând preponderent răspunsuri exacte și lipsite de vreun dubiu, acestea făcând de multe diferență intre viață și moarte. Consider că liceenii care doresc să se îndrepte către acest domeniu, cel medical, la UMF Iași sau în oricare alt centru universitar, ar trebui să facă abstracție de orice altă opinie externă și să aibă un moment profund de introspecție în urma căruia să decidă dacă acesta este cu adevărat domeniul căruia doresc să își subordoneze toată viața și dacă posedă deopotrivă capacitatea intelectuală și voința de a dedica multe ore din zi studiului și practicii”, a mai spus Ioana Cornescu.

“Din punctul meu de vedere, nu absolvenții de liceu aleg medicina, ci medicina îi alege pe ei, singurul efort necesar a fi depus de aceștia fiind acela de a fi sinceri cu ei înșiși și naturali în ceea ce privește fiecare alegere a vieții lor”, a concluzionat șefa de promoție.PUBLICITATE