Sistemul „nurse call” a devenit functional in toate sectiile prevazute in proiectul demarat inca de acum doi ani de catre Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau. Este vorba despre un buton amplasat lânga patul pacientului si este destinat urgentelor.

Daca bolnavul se simte rau nu trebuie decât sa-l apese iar semnalul este transmis in camera de garda a asistentelor care raspund la solicitare. „Acest sistem ajuta pacientul in situatii deosebite sa beneficieze de asistenta cât se poate de repede prin avertizarea in camera de garda. Cuprinde un numar de 300 de paturi din pavilionul medico-chirurgical, pentru ca ne-am axat, in principiu, pe sectiile chirurgicale, si cred ca eficienta este dovedita”, a declarat Adrian Popa, managerul SJU Bacau.

In momentul internarii, pacientului i se explica la ce foloseste acest buton, astfel incât sa nu fie utilizat excesiv. „Este mult mai bine si pentru noi pentru ca suntem avertizate imediat de cei care au nevoie de ajutor iar pacientii au invatat când sa le foloseasca”, spunea Iuliana Serban, asistent medical principal in cadrul Sectiei de Endocrinologie.

Bolnavii pot cere ajutor nu doar din salon ci si de la grupurile sanitare. Tot in cadrul proiectului a mai fost implementat si un sistem digital al radiologiei. „Toate investigatiile radiologice care se fac sunt automat scanate si transferate intr-un server in asa fel incât fiecare medic sa poata urmari in timp real sau de pe orice calculator imaginile fara sa mai fie nevoit sa mearga la radiologie”, a mai spus managerul Popa. Valoarea investitiei depaseste 2 milioane de lei si sunt bani europeni atrasi pentru a creste calitatea serviciilor in unitatile medicale cu ajutorul tehnologiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ