30 de familii din comuna Oituz au fost sarbatorite la Caminul Cultural din localitate la aniversarea a 50 de ani de casatorie. Acest eveniment a fost unul cât se poate de festiv si a cuprins mai multe momente.

Astfel, dupa inmânarea catre sarbatoriti a unor frumoase diplome pe care erau inscrise cuvintele «Nunta de Aur» a urmat o slujba religioasa savârsita de un sobor de preoti din comuna Oituz, de la parohiile ortodoxe si romano – catolice din aceasta localitate.

Diplomele, decernate de Primaria si Consiliul Local Oituz au fost inmânate de viceprimarul acestei comune, Neculai Nitu, care a adresat calde urari de felicitare catre familiile ce au trecut pragul a 50 de ani de casatorie impreuna cu mari buchete de flori. Formatiile artistice ale Caminului Cultural au sustinut un frumos program de cântece si dansuri facând si mai frumoasa aceasta sarbatoare prin faptul ca sub conducerea dirijorului Gheorghe Oprea Corul Mixt Taranesc si Corul de Copii au interpretat mai multe melodii din anii de tinerete ai sarbatoritilor.

Ropote puternice de aplauze au rasunat când glasurile coristilor oituzeni au adus in dar frumusetea si trairea nostalgica acum a melodiei „Ia-ti mireasa ziua buna” si a cântecelor de nunta. Concertul coral, ce a cuprins si fragmente din uverturile muzicale ale unor opere, dar si cântece cu urari de viata lunga, a fost minutios pregatit de prof. Gheorghe Oprea (care a fost si unul dintre sarbatoritii cu prilejul „Nuntii de Aur”).

Lor li s-au alaturat si membrii Ansamblului Artistic „Alunelul” din Oituz ce odata cu prezentarea jocurilor traditionale din zona au incântat publicul prezent si prin recitalul fratilor Malina si Claudiu Pârjol. Festivitatea „s-a lasat” si cu imortalizarea a numeroase fotografii, nepotii, fiicele si fii celor sarbatoriti.

„Câti pot fi atât de fericiti, cu bucuria implinirii a 50 de ani de casatorie?”, ne-a declarat fiica uneia din cele 24 de familii „semicentenare» care au participat la evenimentul de la Caminul Cultural Oituz. Nu au lipsit nici momentele de retraire a multor amintiri, Ion Bâsca declarând cu o mare nostalgie: „Pe timpul acela, in urma cu 50 de ani, nuntile se faceau acasa, in batatura. Si iata, cu urcusuri si coborâsuri, au trecut 50 de ani, cu o viata frumoasa, intre lume”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ