E posibil sa va revolte o asemenea idee. E posibil sa va suparati pe mine si sa ma injurati. Totusi, ar fi bine sa retineti ideea si sa urmariti demonstratia. O suma de organizatii non-guvernamentale au semnat o petitie prin care cer Ministerului Educatiei sa nu introduca in scoli educatia sexuala si, mai mult, sa incerce sa ii convinga pe adolescenti sa practice abstinenta sexuala pâna la casatorie. Iar unul dintre argumentele celor care au semnat petitia a fost de genul ca “noi suntem parinti si stim ce e mai bine pentru copiii nostri”.

Ei, bine, nu stiti. La fel ca parintii care refuza vaccinarea copiilor in ideea ca stiu mai bine decât medicii ce e mai bine pentru micuti. Sau ca parintii care imping medidatii peste meditatii copiilor si-i obliga sa stea toata ziua cu culegerile de probleme in fata, interzicându-le sa iasa afara si sa se joace cu alti copii. Ori ca acei parinti care le cumpara copiilor telefoane de ultima generatie si haine scumpe in ideea ca macar acestia sa aiba daca ei nu au avut. Iar rezulttaul este ca acei copii nu mai cunosc valoarea unui bun si considera ca li se cuvine totul.

Exista multe lucruri pe care parintii nu le stiu la fel de bine ca specialistii. Ca medicii, ca psihologii, ca profesorii. Iar acesta este un subiect care trebuie discutat in societate deoarece situatia tinde sa devina problematica. Faptul ca vocile specialistilor nu sunt auzite iar parintii prefera sa se informeze de pe site-uri obscure sau de pe retelele de socializare, faptul ca vedete gonflate de mass-media isi permit sa dea sfaturi in domenii in care nu au pregatire – cum a fost recent cazul unei prezentatoare de emisiune care a sustinut ca orice cancer se vindeca doar prin alimentatie – toate acestea trebuie discutate si reglementate.

PUBLICITATE

Cât despre lipsa educatiei sexuale in scoli si indemnul la abstinenta, sa ne amintim doar de perioada de dinainte de 1989, când situatia era exact cum doresc persoanele in cauza sa fie acum: fara informatii despre viata sexuala, fara metode contraceptive si cu o presiune sociala imensa care dezaproba relatiile sexuale inaintea casatoriei. Rezultatul a fost aparitia a zeci de mii de copii nedoriti care au sufocat sistemul serviciilor sociale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Eu sunt de acord cu inițiativa ăstora aplicată lor înseși și chiar le-aș sugera ca ei să nu facă sex niciodată, poate așa le dispare rasa de tâm..ți. Și, mă rog, ce-ar trebui să facă oamenii care se însoară tot mai târziu în ziua de astăzi, către 35-40 de ani?

  2. Traim vremuri in care trebuie sa recunoastem faptul ca ,cuvantul de ordine este ADAPTARE pentru fiecare dintre noi,cu atat mai mult pentru tanara generatie fata de care avem obligatia sa-i asiguram un cadru de formare si pregatire corespunzator .Personal as propune ca programa scolara sa se reanalizeze in sensul imperios util astfel incat sa includa o ora pe saptamana in care sa se predea educatie sanitara ,ei bine da, care sa cuprinda partea de educatie sexuala necesara,educatie rutiera,educatie financiara cu prezentarea unor informatii elementare privind utilizarea cardului in general,negocierea unui contract ,instruire psihologica obligatorie, istoria religiilor cu mentiunea ca ora de religia nu trebuie neglijata ,notiuni elementare de astronomie informatii absolut utile timpurilor actuale … asa cum stau lucrurile in realitate inclin sa cred ca nu exista in mod intentionat interes ca fiinta umana in general sa se dezvolte si sa evolueze ,vizibile fiind rezultatele scolare ,abandonul scolar , lipsa atractiei fata de invatatura,lipsa efectiva de educatie si cunoastere in procent suficient de mare la toate nivele,din pacate …daca intr-adevar ne pasa ,toate aceste lucruri se pot rezolva extrem de firesc,pasnic si frumos !

LĂSAȚI UN MESAJ