Politia Locala intervine pentru eliberarea rampelor de gunoi/Foto: Ramona Ionescu

Un sofer mai putin inspirat care si-a parcat autoturismul chiar in dreptul platformei de gunoi din spatele blocului nr. 33 de pe strada Alecu Russo, a trecut razant pe lânga o amenda. Norocul lui a fost ca a aparut imediat ce politistii locali faceau apel prin statie ca sa se prezinte de urgenta detinatorul masinii care bloca accesul masinii de gunoi la rampa.

Avertizarea sonora a strâns repede câtiva curiosi, iar actiunea agentilor a strârnit controverse. Locatarii din zona au reclamat faptul ca nu exista in zona niciun indicator cu “parcarea interzisa” si i-au luat apararea tânarului sofer, spunând ca acesta era chiar lânga masina politiei când acestia au facut apelul.

„Aici e vorba de exces de zel din partea politistilor. Nu stiam ca masina politiei este pe post de antemergator pentru gunoieri! In plus, omul nu avea de unde sa stie ca tocmai atunci vin gunoierii si nici alt loc ca sa parcheze nu era”, a spus Dan Tulbure, aflat prin zona.

PUBLICITATE

Soferul a scapat doar cu un avertisment, iar situatia s-a calmat. Gunoierii spun ca in foarte multe situatii intâmpina greutati la rampa de gunoi, din cauza soferilor care parcheaza in perimetrul in care ei trebuie sa faca manevre.

„Aleile dintre blocuri sunt inguste si nu avem loc de manevra. Soferii trebuie sa ia in calcul faptul ca zilnic trebuie sa ridicam gunoiul. Daca nu-l luam la vreme, tot noi cadem prost, pentru ca oamenii se apuca si fac reclamatii, nestiind motivul pentru care nu putem ajunge la ghena de gunoi”, spune soferul masinii de gunoi.

Politistii locali spun ca astfel de actiuni au caracter preventiv. In multe situatii, sunt solicitati de gunoieri sa deblocheze caile de acces pe care soferii parcheaza haotic.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Primaria sa ridice miile de masini lasate sa zaca in locurile de parcare dintre blocuri. Pe Victor Babes sunt ocupate de acelasi cetatean, cel putin 6 locuri de parcare cu masini neinmatriculate. Astea nu le vede “locala”???

  2. Primaria ar trebui sa mai faca si parcari ca sa avem unde parca masinile , la noi in Zona Republicii,Bl.86,88,80 am cerut sa se faca parcari ca au destul loc in spatele amenajat pentru gunoi , dar ei pace nu fac nimic , si vor sa se parcheze corect? daca nu au unde ?

  3. Ar trebui instiintata lumea prin indicatoare in prima faza; totodata trebuiesc gasite alternative prin constructii de parcari. Dar pana una alta nu inseamna ca nu pot fi amendati cei care parcheaza pe treceri de pietoni, pe trotuare, pe spatii verzi, blocheaza accesul in curti, magazine, spitale etc

LĂSAȚI UN MESAJ