Pentru fiecare idiotenie care se intâmpla in tara – si sunt suficiente intr-un an! – lumea da repede vina pe politicieni. Ca politicienii sunt prosti, needucati, corupti, lenesi si asa mai departe…
Asa o fi… Dar, hai sa ne uitam si la cei care fac aceste afirmatii! Hai sa vedem cum este poporul care a trimis in Parlament acesti politicieni! Hai sa ne uitam la ce stiri sunt distribuite pe retelele sociale!

Românii nu mai citesc presa, pentru ca – spun ei – sunt satui de minciuni si pozitii partizane. In schimb, pe Facebook citesc si imprastie stiri false intr-o veselie. Dupa modelul occidental, au aparut zeci de site-uri de informatii falsificate, care prezinta leacuri naturiste impotriva cancerului, teorii total nestiintifice despre Univers, evenimente din trecut care sunt prezentate ca fiind de actualitate ori inventii imposibile.

Sistemul este simplu: pe autorii acestor stiri nu-i intereseaza credibilitatea ci reactia cititorilor. Cu cât o informatie este mai putin credibila, cu atât ii creste probabilitatea de a ajunge la mai multe persoane. Cei care isi dau seama ca e falsa se vor agita sa o combata, cei care o vor lua de buna, o vor trimite mai departe, sa se bucure si altii. In ambele cazuri, cel care câstiga este proprietarul site-ului, care se trezeste cu vizitatori mai multi si, deci, cu cresterea numarului de click-uri date pe bannerele publicitare. Deci, cu incasari mai mari.

Acum sa ne intrebam cu ce e mai bun un cetatean care crede sincer ca vaccinurile sunt create cu scopul de a rari populatia decât un parlamentar care voteaza dupa ureche legea anti-fumat? Deputatul respectiv se afla in Parlament pentru ca a fost votat de cetateanul obsedat de teoria conspiratiei. Care cetatean a fost convins de alti cetateni ca e mai bun votul uninominal si a iesit in strada ca sa fie adoptat. Apoi a decis ca nu e bun uninominalul pentru ca a crescut numarul de parlamentari si au ajuns deputati niste traseisti politici sau chiar infractori. Si a iesit din nou in strada sa le ceara politicienilor pe care tot ei i-au ales sa plece.

Asadar, sa nu mai tragem in politicieni! Ei nu pot fi mai buni decât cei care i-au ales! Pe româneste, atunci când vom avea cetateni educati, implicati, informati, atunci vom avea si o alta clasa politica!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Adevarat ! Politicienii sunt fratii nostri pe care i-am votat cum ne-a dus kapu’ pe fiecare ,influentati mai mult sau mai putin prin campaniile electorale ,aflandu-ne astfel in aceeasi galeata scufundata la apa in fantana de cei ce invart roata, ca n-om inventa noi acuma un asa dispozitiv aparut de cand ii lumea .Suntem adusi la suprafata atata cat sa figuram corespunzator prin listele electorale ca sa iasa calculele,in rest … tinuti la fundul fantanii ,cu mentiunea ca cel care nu mai vrea sa stea scufundat ,opunandu-se Lg.ii lui Arhimede este mutat intr-o alta galeata cu gura mai putin larga.Imi amintesc cu nostalgie de acele fantani cu cumpana ,o frumusete ,dar tre niscavai echilibristica . Asteptam sa ne ploua-n gura din vazduh,doar-doar ne-om dezmetici ! In rest ,toate bune, cu parfum de primavara , caderi pe burse,aliante care mai de care mai alese ,noi sa fim sanatosi !

 2. Si daca … ma (re)inventez,(re)setez,informez,studiez / analizez/cercetez,oferta politica interna ,in contextul harmalaiei /strategiei globale si reusesc intr-un final sa devin un alegator model,cu capul pe umeri,echilibrat,cu viziune,bine-intentionat…dau de ceva similar pe buletinul de vot ?!

 3. D-le Bibire ,sunt de acord sa nu mai tragem in politicieni ,ei fiind rezultatul votului ” chior ”
  dat de noi .
  Dar va intreb si ma intreb ; avem altceva la indemana ?
  Raspunsul este clar : NU !
  Si atunci ce ne ramane de facut ?
  Trist dar adevarat : sa aducem politicieni din Papua Noua Guinee ,Insulele Capului Verde ,Guineea Bisau .

  • Avem la indemna si alte mijloace decat sa aducem politicieni din Papua: sa ne schimbam, noi, cetatenii. Sa nu mai credem orice promisiune, sa punem intrebari, sa ne informam…

 4. da’ cum mama ma-sii sa se mai schimbe cetateanul ?!!!…hai sa vedem lucrurile obiectiv : ma doare sufletul, dar ,in deplinatatea facultatilor mintale, constat ca, in mare parte ,dintre cei ce mai salasluim pe-aici ,semeni de-ai nostri ,mai in varsta …hai sa fim seriosi /zdraveni …nu mai inteleg nimic, saracii de ei : cum le spui ,asa fac ,in concluzie : asa voteaza ,adica cum au fost invatati si cum i-a prins vremurile …cat despre noi ,mai intre doua varste ,care-am ramas pe-aici …asta-i o alta ( po) veste …s-auzim de bine !

LĂSAȚI UN MESAJ