Un tânar a spart noua masini in Moinesti si a furat bani si bunuri in valoare de 13.000 lei

– anul trecut, in judetul Bacau, au fost inregistrate peste 400 de furturi din autoturisme – numarul s-a redus cu mult fata de 2014 si ar putea sa mai scada daca bacauanii ar fi mai atenti si nu ar mai lasa la vedere, in autoturisme, bunuri care sa „le faca cu ochiul” infractorilor

Spargerile de autoturisme se comit, de regula, pe timpul noptii si in special in mediul rural. La adapostul intunericului, hotii sparg masinile aflate in parcari si in doar câteva minute dispar cu tot ce gasesc in interior. De cele mai multe ori bunul furat este mult mai putin valoros decât geamul spart sau sistemul de inchidere distrus, dar acest lucru nu-i intereseaza pe infractori. In cursul anului 2015, in judetul Bacau, au fost inregistrate 408 dosare de furt din autoturisme, in scadere cu 32 la suta fata de anul 2014, când au fost instrumentate 600 de fapte. In lunile ianuarie si februarie 2016, tot la nivel de judet, au fost 55 de furturi din auto, cu aproape 50 la suta mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Recent, un tânar de 19 ani, din Magiresti, a fost retinut de politistii din Moinesti pentru ca in doar o saptamâna a spart noua autoturisme, parcate in diferite zone ale orasului. Acesta a profitat de neglijenta proprietarilor care au lasat la vedere diverse bunuri, a spart geamurile autoturismelor si a furat echipament sportiv, bani, accesorii pentru telefoane si tot ce a mai gasit, prejudiciul total fiind de peste 13.000 de lei. In urma cercetarilor, cele mai multe bunuri au fost recuperate, suspectul fiind retinut pentru furt calificat.

PUBLICITATE

Oficialii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau explica de ce le este atât de usor hotilor sa actioneze. „Lipsa sistemelor de alarmare si a dispozitivelor antifurt din dotarea autoturismelor sau folosirea improvizatiilor, parcarea în locuri improprii, dosnice, lasarea la vedere a unor bunuri tentante, neîncuierea portierelor, toate acestea sunt circumstante care ii determina pe cei certati cu legea sa-si indrepte atentia asupra unei masini.

Bunurile sustrase le ofera posibilitatea obtinerii de câstiguri facile si imediate, de aceea sfatuim proprietarii de autoturisme sa acorde importanta cuvenita prevenirii comiterii unor astfel de infractiuni”, declara insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la IPJ Bacau. Pentru a tine infractorii la distanta, politistii le recomanda celor care detin un autoturism sa-l asigure cu sistem de alarmare, antifurt, sa nu lase in masina genti de voiaj, posete, borsete, aparatura electronica, telefoane mobile, aparate GPS sau detectoare radar, nici macar pentru câteva minute, si sa parcheze doar locuri bine iluminate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ