De ieri, 11 iulie, pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar nu se mai solicita si timbru fiscal, care avea o valoare de 2 lei.

Autoritatile au dorit sa simplifice procedura si au renuntat la acest timbru pentru a evita sa-i mai puna pe oameni pe drumuri, pentru ca trebuia cumparat de la Posta.

Asadar, de acum, bacauanii se pot prezenta personal la ghiseele de eliberare a cazierelor, deschise la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau, la Politia Municipiului Moinesti si Politia Municipiului Onesti, cu cererea-tip, chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei, si cartea de identitate.

PUBLICITATE

Pentru cei care nu au avut probleme cu legea si nu au antecedente penale, cazierul se elibereaza pe loc si are o valabilitate de 6 luni.

Eliminarea timbrului fiscal ar trebui sa fie un prim pas in ceea ce priveste procedura de obtinere a cazierului.

Guvernul anunta recent ca vrea ca acest cazier sa fie solicitat direct de catre institutii, iar titularul sa nu mai fie pus pe drumuri pentru a plimba documentul de la un ghiseu la altul. In judetul Bacau, sunt eliberate lunar intre 3.000 si 4.000 de caziere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ