22 iulie 2024
ContrasensNu mai e război, e genocid

Nu mai e război, e genocid

Am văzut clipuri cu ceea ce se întâmplă în Gaza. Acolo nu mai este război, acolo este de-a dreptul genocid. Când coloanele de refugiați sunt bombardate cu aviația, când spitalele sunt țintite deliberat, când clădirile civile sunt puse la pământ pentru că ar putea să ascundă teroriști, nu mai este război.

Pentru că în război numărul civililor uciși ar trebui să fie mai mic decât numărul combatanților uciși. În câteva săptămâni doar numărul civililor uciși de bombele israeliene a depășit de câteva ori numărul civililor uciși în doi ani de război în Ucraina. Diferența este că în Gaza trăiesc cetățeni de mâna a doua, a căror moarte nu este la fel de importantă pentru media internațională ca victimele israeliene ale aceluiași conflict.Când cetățenii israelieni sunt uciși de Hamas sau de Hezbollah, evenimentul ține prima pagină a ziarelor occidentale; când IDF ucide femei și copii palestinieni e liniște; Occidentul nu vede și nu aude. Am mai spus acest lucru: câtă vreme se va face această diferență între victime, când un mort israelian va fi mai important decât 1000 de morți palestinieni, nu va fi pace în zonă.

Iar numărul morților crește; se vehiculează cifra de 10.000 de morți palestinieni, din care jumătate femei și copii. Gaza este distrusă metodnic cu bombe de aviație, cu proiectile de artilerie și rachete, iar cei care nu sunt sfâșiați de explozii pe loc mor din cauza rănilor pentru că IDF – cea mai morală forță armată din lume, cum își place să se eticheteze, țintește deliberat spitalele, ucigând medici și asistente, distrugând proviziile medicale ca nu cumva de tratament să beneficieze luptătorii Hamas.

Asta nu este război, asta este răzbunare împotriva unui popor, iar evenimentele de luna trecută nu justifică în niciun fel aceste acte de teroare. Nu lupți împotriva teroriștilor ucigând poporul din care fac parte. Niciodată în istoria lumii genocidul nu a putut fi justificat de considerente morale.

Nu lupți împotriva terorii ucigând copiii decât dacă vrei să faci inamicul să lupte până la capăt și, eventual, să stârnești un război și mai mare.

spot_img

Alte titluri

spot_img

Ultimele știri