3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Nu implicați țara în război!

HomeOpiniiContrasensNu implicați țara în război!

Nu implicați țara în război!

Băieții și fetele care bagă cărbune în ideea de a implica România și mai mult în conflictul din Ucraina, care cer ca țara să trimită tot mai multe arme și muniții Guvernului de la Kiev, un guvern care, în ultima perioada, a început să persecute tot mai mult minoritatea românească, nu știu ce e ăla război. Nu știu cu ce vine la pachet implicarea militară de partea unei părți într-un conflict și nu știu că o astfel de alianță se poate termina cât se poate de urât.

Multă lume încă mai crede în propaganda NATO cum că Rusia este pisată de trupele ucrainene, pierde front după front, se confruntă cu greutăți economice și asigura tot mai greu necesarul de carne de tun pentru luptele din Ucraina.

De fapt, lucrurile stau exact invers; dar nu asta este ideea. Ci că, până acum, rușii nu au luat măsuri militare împotriva țărilor care furnizează arme și muniții sau alt fel de sprijin Ucrainei. Nu au făcut-o pentru că, deocamdată, nu au decis să mărească miza; un atac împotriva unor baze militare din Polonia, unde se descarcă din avioane armele destinate Ucrainei, fiind socotit un atac împotriva întregului NATO.

Nimeni, însă, nu poate spune că Rusia nu va lua măsuri împotriva celor care alimentează cu armament Ucraina; o astfel de linie roșie nu este eternă. Acum câțiva ani, de exemplu, nu multă lume ar fi spus că Rusia va lua măsuri împotriva celor care bombardau regiunile cu populație rusofonă din Donbass. Acea linie roșie a fost depășită, cu toate că Ucraina era sprijinită pe față de NATO.

Implicarea României într-un conflict de genul celui din Ucraina va însemna, în afară de pierderile militare inevinabile, că teritoriul țării va deveni țintă pentru rachetele rusești. Tinerii frumoși și liberi care dau din gură acum nu au fost vreodată atinși de o astfel de nenorocire. Pentru mulți dintre ei, cea mai grea încercare a fost când au primit gaz în ochi la vreo demonstrație anti-corupție. Nu știu ce e foamea, frigul, neputința. Nu știu cum miroase sângele, carnea arsă, nu au auzit strigătele muribunzilor vreodată. Pentru ei, totul e o altă olimpiadă hipsterească.

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri