Nu este zi in care soferii din România sa nu se plânga de doua lucruri: de calitatea drumurilor si de politistii care stau la pânda. Ai zice ca suntem o tara de piloti de formula unu care sunt opriti din exercitarea pasiunilor de câteva inconveniente minore.

Totusi, daca ne uitam bine la cauzele accidentelor, o sa observam ca nu starea soselelor este de vina si, cu atât mai mult, prezenta politistilor. Ci, nu o sa va vina sa credeti, in marea majoritate a cazurilor, soferii sunt de vina. De la inceputul acestei luni cel putin opt persoane au murit in accidente rutiere in judetul Bacau. Doar in doua cazuri vina apartine pietonilor; in alte sase cazuri vina este a soferilor.

Nu zic ca pietonii sunt niste sfinti, sunt o multime care traverseaza aiurea, care alearga pe trecerea de pietoni sau care nu se asigura. Dar soferii, aceia care se plâng ca nu pot calca pe acceleratie din cauza politistilor rutieri, sunt autorii celor mai multe accidente si incidente. Intre incidente as enumera conducerea masinilor fara permis, fara permis si bauti sau fara permis, bauti si cu masini neinmatriculate. Cazul soferilor beti prinsi la volan este, ca sa zic asa, fara numar…

PUBLICITATE

Cauzele accidentelor produse de soferi luna asta au fost:

– neacordarea de prioritate: se intra in intersectie fara sa se asigure si fara sa se respecte indicatoarele;
– neadaptarea vitezei: o duba a lovit un autoturism care oprise la trecerea de pietoni;
– soferi in stare de ebrietate;
– pierderea controlului volanului: cazul de la Orasa, unde o duba a intrat pe contrasens si a omorât doua persoane care mergeau pe partea stânga a drumului;
– depasiri neregulamentare: un sofer a incercat sa depaseasca un atelaj desi avea linie continua si a intrat cu masina intr-o alta caruta;
– neacordarea de prioritate pietonilor pe zebra;

Sa mai notam si caracteristicile accidentului de zilele trecute de la Pârjol, in care si-au pierdut viata doi tineri: viteza excesiva, depasire riscanta, caruta nesemnalizata.

Cât despre politistii care stau la pânda, am o vorba: daca tu conduci regulamentar, de ce te temi?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. “Moartea unui om e o tragedie, a unui milion e doar statistica” zicea prietenul Stalin…sau, replica din bancul cu balaurul căruia îi moare copilul: “se mai întâmplă şi din astea”. Având in vedere ca suntem peste 7 miliarde e normal ca sa existe foarte multe moduri si situatii in care sa-ti poti pierde viata, de la Ebola pana la caramida ce-ti cade-n cap din teatrul Bacovia. Pana si filozofeala prezidentului e valabila cateodata in astfel de cazuri: “ghinion”.

  2. Daca intre localitati se va putea circula civilizat,soferii nu vor mai circula in graba in localitati.Cei bauti la volan trebuie pedepsiti drastic.Daca mergi de la Bacau la Oradea faci 11 ore daca incalci viteza legala,daca mergi regulamentar faci 13-14 ore.Acest drum pe autostrada ar fi de 4 ore,deci drumurile nu au nici o vina?Binenteles ca nu,doar cei care trebuiau sa le faca sant vinovati.

  3. Au si drumurile o foarte mare importanta in reducerea numarului de accidente. De pilda, o autostrada sau un drum expres “scot” traficul din localitati deci sint mai putine posibilitati de accidente acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ