Iakov Goldovskiy si Ion Marian

– fostul actionar majoritar, Iakov Goldovskiy, il trage insa de urechi pe Goldenberg si il ameninta cu urmarirea penala

Actualul actionar majoritar al societatii Rafo Onesti, Daniel Goldenberg, presedintele companiei Result-4-You din Belgia, a trimis salariatilor rafinariei asigurarea ca in mod categoric in cel mai scurt timp va achita toate obligatiile salariale.

Vestea – ne-a informat liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian – a venit prin intermediul lui Igor Rohlin, unul dintre membrii Consiliului de Administratie de la Rafo care acum câteva zile a acceptat sa stea de vorba cu salariatii pe tema neachitarii salariilor de la inceputul acestui an.

PUBLICITATE

Daniel Goldenberg a confirmat ca a primit toate mesajele sindicatului si administratiei cu privire la situatia deosebit de grava in care se regasesc salariatii.

De asemenea, actionarul majoritar a precizat ca vineri seara târziu (3 septembrie) a ajuns aproape de finalizarea negocierilor cu grupul care va finanta proiectele Rafo in care se va regasi si achitarea tuturor obligatiilor restante.

Daniel Goldenberg a mai promis, insa, ca pâna la sfârsitul saptamânii trecute urma, ca in functie de rezultatul negocierilor cu grupul finantator, tot prin Igor Rohlin va transmite un mesaj cu precizarea datei la care vor intra banii in conturile Rafo si ale salariatilor. Mesajul inca nu a venit.

Zilele trecute, fostul actionar majoritar al Rafo, Iakov Goldovskiy, presedintele Petrochemical Holding, i-a scris din nou lui Daniel Goldenberg si i-a atras atentia ca neindeplinirea promisiunilor facute la preluarea pachetului de actiuni Rafo, anume de a finanta rafinaria si a achita obligatiile financiare restante, este o incalcare grava a celor stabilite initial.

Goldovskiy i-a reprosat lui Goldenberg ca a ignorat mesajele disperate ale liderului sindicatului Rafinorul, dar si semnalele sale. Presedintele Petrochemical i-a sugerat lui Goldenberg sa anuleze tranzactia cu privire la Rafo daca nu poate indeplini conditiile stabilite. Acum este nevoit, insa, de a-i arata lui Goldenberg obrazul.

rafo2

„Ati fost ghidat de dorinta si intentia de a deveni bogat gratuit si nepedepsit, prin utilizarea frauduloasa a activelor Rafo preluate si pe seama rafinorilor” – i-a scris Goldovskiy lui Goldenberg.

Presedintele Petrochemical Holding i-a mai cerut partenerului de la Result-4-You ca in trei zile de la primirea scrisorii sale sa anunte ca este gata sa anuleze tranzactia semnata în luna iulie a acestui an.

„In caz contrar – a mai scris Goldovskiy – vom fi obligati sa cerem avocatilor nostri sa depuna o plângere penala la autoritatile române (printre altele, pentru frauda in afaceri)”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ