24 iulie 2024
ActualitateNoua primarie a Bacaului va fi lânga Parcul Catedralei

Noua primarie a Bacaului va fi lânga Parcul Catedralei

– municipalitatea vrea sa cumpere cladirea fostului Teatru de Animatie

Autoritatile municipiului Bacau au cazut de acord ca spatiul optim unde s-ar putea ridica un nou sediu de primarie este la marginea Parcului Catedralei, in zona cladirii fostului sediu de animatie, „in oglinda” cu noul lacas de cult ortodox.Primarul Romeo Stavarache a declarat ca initial se stabilise ca locatie parcarea din fata Hotelului Moldova, dar arhitectii s-au opus, pe motiv ca o cladire ar inchide spatiul urban dintre parcurile Trandafirilor si Catedralei. S-a discutat apoi despre posibilitatea ca Hotelul Moldova sa devina noua primarie, iar o alta propunere a venit din partea SIF Moldova si a societatii Conimpuls, dispuse sa cedeze Cladirea Albastra.

In final s-a ajuns la concluzia mentionata, insa problema este ca terenul pe care ar urma sa fie amplasata primaria este al comunitatii evreiesti, inclusiv fostul teatru de animatie, ajuns acum o ruina. Si tot in aceeasi zona mai detine teren si un important om de afaceri din Bacau.

„Am initiat discutii cu reprezentantii comunitatii evreiesti, sa vedem in ce conditii putem prelua terenul. Oricum, credem ca fostul teatru de animatie trebuie sa dispara de acolo, fiindca este o pata urâta pe fata orasului”, a spus primarul Stavarache.

Anul trecut, Primaria a organizat si un concurs de proiecte pentru noul sediu al Primariei, au fost alese si doua solutii dintre cele prezentate, iar in bugetul de investitii pe acest an a fost cuprinsa si o suma pentru demararea documentatiei.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri