Bebelusul a fost gasit de doi muncitori care verificau culturile de floarea soarelui, din comuna Letea Veche. In timp ce mergeau pe tarla au auzit un scâncet de copil. S-au uitat in jur si au gasit acoperit cu frunze un nou-nascut.

Oamenii au sunat imediat la 112 si au cerut ca o salvare sa ajunga de urgenta acolo. L-au invelit cu o patura si l-au predat cadrelor medicale. In masina, când a dat de caldura, micutul si-a mai revenit. La spital a fost preluat de asistentele de acolo, spalat si pus in incubator pentru ca temperatura corpului era prea scazuta. Se pare ca a fost nascut pe câmp pe timpul noptii sau dimineata devreme si abandonat.

Toate indiciile conduc la ideea ca mama nu si-a dorit sa fie gasit, din moment ce l-a lasat in mijlocul tarlalei, existând riscul sa fie mâncat de câini. Chiar daca a avut norocul sa fie gasit in viata, din pacate, pericolul pentru el nu a trecut.

Va fi atent monitorizat si toata lumea spera sa fie salvat. In paralel, politistii si procurorii au deschis o ancheta si fac cercetari pentru a da de urma celei care l-a adus pe lume dar nu si l-a dorit.

„Bebelusul are 2,4 kilograme, este hipotermic, cu o temperatura a corpului de 27 de grade. Este perfuzat, internat in sectia de Anestezie Terapie Intesiva si tinut intr-un incubator la 37de grade” – a declarat
Mirela Romanet – purt. cuv. Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

„Am auzit scâncind si când m-am uitat era un copil acoperit cu floarea soarelui. Am chemat colegul si l-am dus intr-o patura la salvare. Era si placenta alaturi de el. Cred ca l-a nascut acolo si l-a lasat sa moara” – spune Stefan Dumitru – martor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ