In aceasta Saptamâna Altfel, in scoli, cu genericul „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, elevii claselor a IX-a D si a X-a E de la Colegiul „Mihai Eminescu” au fost provocati sa participe la concursuri de prezentari pe teme ca: Personalitati din Romania cu contributii deosebite in stiinta, Personalitati ale culturii nationale si Stiintele mediului / Ecologia.

„La inceputul saptamânii, printre prezentari am descoperit ca o eleva a citit in «Desteptarea» despre «Nonconformistul fatalist», adica despre conferentiarul universitar dr. Catalin Petre Rang, care mi-a fost si mie profesor. Elevii si-au dorit foarte mult sa-l cunoasca, asa ca am avut onoarea ca joi dimineata sa vina printre noi, pentru aproximativ doua ore”, ne-a declarat prof. Constantina Hulea, directorul colegiului. Mai o gluma, mai cu date clare stiintifice, povestea profesorului Catalin Rang s-a depanat si parea fara sfârsit.

Elevii au aflat astfel despre calatoriile sale minunate in Zair, despre cercetarea stiintifica, vânatoare, viata la muzeu, activitatea sa ca profesor la universitatea bacauana. Povesti reale de viata, argumente pro si contra modificarii naturii, vânatorii, distractiei… Pe scurt, elevii au avut ocazia sa cunoasca un OM, cu o adevarata „tolba” de amintiri, trairi, experiente, despre care au citit si in cotidianul Desteptarea, intr-o editie de colectie a suplimentului ACCENTE, scrisa de colegul meu Ioan Bisca.

PUBLICITATE

Comparatiile de joi s-au facut in direct, elevii cu ziarul in fata, profesorul Rang, cu crâmpeie de momente din propria-i viata. Iar concluzia a fost una singura – au spus-o elevii la finalul intâlnirii: „Nonconformistii de azi poate nu vor fi asa fatalisti ca dumneavoastra, domnule profesor!”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ