Patinoarul din Slănic Moldova a iscat nemulțumiri

Un grup de locuitori ai orașului Slănic Moldova ne scriu nemulțumiți de recenta Hotărâre a Consiliului Local (HCL) prin care s-au instituit impozitele și taxele locale pentru anul 2017, dar și de lipsa de reacție și de răspuns din partea autorităților locale în probleme precum aceea a câinilor fără stăpân, a gunoaielor care se adună în oraș și a modului în care se face deszăpezirea în urma ninsorilor căzute aucm câteva zile.

În problema taxelor locale, prima nemulțumire a cetățenilor vizează taxa de salubrizare. „Nu există nicio diferențiere la încasarea taxei de salubrizare – spun ei. Conform HCL, taxa este stabilită la suma de 9,5 lei/persoană/lună (indiferent de numărul de persoane din gospodărie). Există o singură mențiune legată de deținătorii de case și apartamente de vacanță, care vor plăti din oficiu 9,5 lei/lună”.

În cazul taxei de parcare, oamenii arată că aceasta se aplică tuturor deținătorilor de autovehicule – persoane fizice și juridice din Slănic-Moldova și este diferențiată doar prin gabarit. „Cea mai mică taxă de parcare – scriu locuitorii orașului – este de 60 lei/an pentru mașinile cu o masă mai mică sau egală cu 3,5 tone. În HCL nu sunt specificate aspecte legate de instituirea taxei doar pentru acei deținători care parchează pe domeniul public sau la stradă, așa cum a declarat domnul primar. Pe lângă taxa de parcare, cetățenii și agenții economici plătesc și taxa pe mijlocul de transport, conform codului fiscal”.

PUBLICITATE

Nu a scăpat de ochii atenți ai unor agenți economici nici deschiderea, pe fostul teren de handbal din centrul orașului și al stațiunii Slănic Moldova, a unui patinoar, printr-un parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială Slănic Moldova și societatea Grill&BBQ LA IANOȘ, un srl din Constanța.

 Patinoarul din Slănic Moldova a iscat nemulțumiri
Patinoarul din Slănic Moldova a iscat nemulțumiri
„Prin parteneriatul aprobat în Consiliul Local Slănic-Moldova – spun agenții economici nemulțumiți -, proprietarului patinoarului îi sunt asigurate din bugetul local toate cheltuielile cu energia electrică, apa potabilă și salubrizarea și nu plătesc nici taxa de ocupare a domeniului public, instituită conform HCL.

Mai mult, la acest patinoar se lucrează «la negru», nu se emit bonuri fiscale, iar pentru partea de alimentație publică nu sunt respectate normele de igienă (nu există apă curentă, nu au toaletă proprie, vând pâine și apă înghețate etc.). Acest tratament este discriminatoriu și arată că administrația locală protejează cu bună știință deținătorul patinoarului și acceptă tacit neregulile și ilegalitățile care se petrec acolo”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Veniti in metropola Margineni unde sa plateste 500 lei taxa de salubritate pentru persoane juridice, la nivel de orase mari, mai scump chiar si decat in Mun. Bacau. Numai ca vin odata pe saptamana sa ridice gunoiul iar de facut curatenie sau alte lucrari de intretinere poate odata la 2 ani. Si nici nu te lasa sa faci contract separat cu firma de salubritate ca e mai ieftin decat cel al primariei, asa ca te mai jumulesc odata.

  2. e ft adevarat ce ati scris in acest articol….au promis ca o sa ne ajute plecati de aici pt a face un ban sa ne face un viitor…!!! venim inapoi cu idei de a ne ridica intr un fel de a ne deschide o mica afacere macar pt a trai nu cerem sa facem averii si iei ce fac ne storc de bani te pun sa platesti pt 5 m de teren 90 de lei…. si tu poate nu produci nici acei bani nu mai pui restul cheltuielilor….se numeste nesimtire asta nesimtire…

LĂSAȚI UN MESAJ