Nocturna Bibliotecii „ Radu Rosetti ” din Onești
„Nocturna Bibliotecii”, idee lansată de Asociaţia profesională ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecicilor Publice din România, ajunge în acest an la cea de a VII-a ediţie în Oneşti.

Evenimentul este organizat vineri, 10 noiembrie, de Primăria Municipiului Onești, de Consiliul Local și de Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”.

„Nocturna – spune Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Radu Rosetti – va oferi oneştenilor activităţi pentru toate categoriile de vârste. Pornind de la a îmbina utilul cu plăcutul, biblioteca Rosetti va desfășura în toate spaţiile sale activităţi educative şi de diverstisment”.

Ediția din acest an va debuta la ora 16,00 cu „Librăria de criză”, proiect de succes al bibliotecii, în cadrul căruia se vor oferi gratuit oneştenilor cărţi din toate domeniile cunoaşterii, și care va avea manifestări culturale și educaționale atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Nu vor lipsi expozițiile de artă plastică, lansările de carte, proiectele educaționale susținute de elevi și profesori de la instituțiiile de învățământ din Onești, facepainting-ul și atelierele de creație pentru preșcolari, dar și două concerte-eveniment.

Cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii din Brașov va susține, la ora 19,00, un recital extraordinar având în program opere celebre semnate de J.S. Bach, J. Strauss, J. Brahms, Leroy Anderson. Punctul culminant al serii îl va constitui concertul susținut de Adrian Nour și Frații Zamfirescu, cei care vor oferi un regal muzical-artistic extrem de variat, realizat într-o manieră rafinată și originală.

Alte articole