Patronii bacauani se plâng ca nu reusesc sa gaseasca angajati si acuza somerii ca, in loc sa se angajeze, somerii prefera sa stea acasa, pe banii sttaului. Prin urmare, zic patronii, ar fi bine ca statul sa reduca perioada de acordare a ajutoarelor, pentru a-i forta pe someri sa se angajeze.

Ideea asta cu somerii care prefera sa stea degeaba pe banii srarului nu este noua si nici macar originala.

Este scoasa la inaintare de fiecare data de patronii cu arici la buzunare si cu imaginatie lipsa si care cred ca profitul se face neplatind salariatii.

PUBLICITATE

Pentru ca principalul motiv pentru care lumea nu da navala la locurile de munca este ca sunt platite execrabil. Nu prost, retineti. La un loc de munca prost platit s-ar mai duce lumea, dar, la un job la care mai vii cu bani de acasa, nu se duce nimeni.

Degeaba se plâng patronii; nu somerul e vinovat pentru ca firma nu-si gaseste muncitori care sa lucreze pe gratis; iar solutia, evident, nu este sa se aplice solutii pentru fortarea cetatenilor sa presteze o munca pentru care nu sunt platiti corespunzator.

Sa nu uitam ca judetul Bacau este judetul cu cel mai mic salariu din tara. Nu e de mirare ca lumea nu se ingramadeste sa accepte ofertele de lucru scoase la inaintare.

Câta vreme salariul oferit va fi minim iar cerintele postului – maxime, nu vor avea angajati buni. Este una din regulile de baza ale pietei. Relatiile dintre cerere si oferta sunt fundamentul Capitalismului. Nu poti sa fi capitalist doar când ceri de la salariat sa munceasca iar când este vorba sa-l platesti, sa te transformi in socialist.

Da, toata lumea se plânge de calitatea angajatilor, ca nu sunt priceputi, ca nu muncesc, ca fura. Cum spuneam, cerere si oferta: vrei lucratori ieftini, asta primesti.

Daca vrei meseriasi priceputi, care sa faca o munca de calitate, care sa nu chiuleasca si care sa nu fure, atunci trebuie sa investesti in forta de munca.

Ia sa ne uitam la românii care muncesc in strainatate. Tot din România au plecat si tot cam aceeasi calitate umana sunt. Doar ca “dincolo”, unde se simte la buzunar salariul, stiu sa munceasca.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Da, asta este parerea D-voastra.Ati avut vreodata un angajat? Sa dati vina pe patroni ca nu dau salarii mari fara sa vedeti adevarata vina a faptului ca Bacaul a ajuns in aceasta situatie in ultimii ani.Singurul oras mare fara centura,legatura cu partea de vest este imposibila.Fabricati ceva si carati marfa in Timisoara,Arad,Cluj si mergeti legal si veti vedea ca un sofer nu poate face decat o cursa pe saptamana.Cu ce salariu o sa-l platiti pe sofer? Daca santeti asa destept.

LĂSAȚI UN MESAJ