In urma focarului de scarlatina, depistat la Scoala „Costache Negri” din comuna Negri, Directia de Sanatate Publica Bacau a dispus prin cabinetul medical din comuna examinare si recoltarea de exudat faringian de la fiecare copil pentru a se vedea daca mai sunt si alte cazuri.

„In urma analizelor de exudat nu s-a confirmat niciun alt caz de scarlatina”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau. Reamintim ca, in urma cu o saptamâna, patru copii de la aceasta unitatea de invatamânt au fost internati in Sectia de Boli Infectioase (Pediatrie) dupa ce au fost diagnosticati cu aceasta boala.

Parintii au intrat in panica si si-au dus copiii la medic in momentul in care au inceput sa aibe simptome specifice acestei afectiuni, respectiv febra si alterarea starii generale. Monitorizarea acestora, dar si a celorlalti elevi care au venit in contact cu ei, va continua si in urmatoarele zile, pentru a se evita o epidemie.

PUBLICITATE

Bolnavii de scarlatina sunt internati obligatoriu in spital si li se administreaza ca tratament penicilina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ