22 mai 2024
ActualitateNea’ Petrică a ajuns la spital

Nea’ Petrică a ajuns la spital

Cu probleme medicale grave, fără acte și fără un acoperiș deasupra capului, nea’ Petrică, despre care am mai scris în câteva ediții ale cotidianului nostru, se bucură de sprijinul oamenilor cu suflet iar problemele sale tind să prindă rezolvare.

Dacă până la sfârșitul lui februarie nea’ Petrică își făcea veacul într-o „coșmelie” din zona Aviatori, de câteva zile se află internat în Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative „Ileana Cezarina”. De toate formalitățile s-a ocupat Viorica Donie, formator și asistent medical la Crucea Roșie Bacău, dar și purtător de cuvânt al spitalului „Ileana Cezarina”.

„Am vorbit cu doamna Elena Nițescu, manager a spitalului, care a fost de acord cu internarea lui nea’ Petrică aici”, ne-a spus Viorica Donie, care a povestit că a mers în cartierul Aviatori și l-a luat pe nea’ Petrică. Acesta nu prea dorea să meargă motivând că nu are pijamale și că ar mai vrea să mai rămână vreo două zile. De fapt, nea’ Petrică mai avea și niște mâncare pe care o primise de la oameni.„Păcat de mâncarea aia. Măcar dacă apucam să o dau cuiva”, s-a gândit omul.

Odată ajuns la spital, i s-a făcut o baie de către personal, a fost bărbierit, i s-a oferit îmbrăcăminte și mâncare, după care a intrat pe tratament medicamentos.

Nea’ Petrică suferă de tromboflebită, arterită, degerături și hernie inghinală.

„Acum mă simt mai bine. Sunt mulțumit, dar e tare rău că am ajuns în starea asta”, a îngânat, când ne-a văzut.

Omul are în continuare o situație destul de incertă. Viorica Donie a făcut tot felul de demersuri în încercarea de a găsi o soluție cât mai bună. „Aici are toate condițiile și trebuie să subliniez că doamna manager s-a implicat mult mai mult, mergând mai departe în încercarea de a rezolva problema dosarului social al lui nea’ Petrică, să poată beneficia de o pensie. Acum e o chestiune de durată. Nea Petrică are buletin și a fost înregistrat și la medicul de familie”, ne-a explicat Viorica Donie.

După ce îi vor fi rezolvate problemele de sănătate, nea’ Petrică speră că va putea chiar și munci. „Sigur. Mi-aș dori să pot munci. Nu mă dau înapoi de la treabă, numai că acum nu prea pot cu problemele astea”, a spus omul. La momentul vizitei noastre la spitalul care-l găzduiește momentan pe nea’ Petrică a fost prezentă și Elena Palade Munteanu, coordonator îngrijiri medicale din spitalul „Ileana Cezarina”, care a precizat pentru cotidianul Deșteptarea:

„Noi facem tot ce putem, pe partea asta, să-l ajutăm pe nea’ Petrică din punct de vedere medical. Dar cred că ar trebui să se implice și societatea mai mult. În primul rând i-ar trebui un loc unde să locuiască.”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri