De câte ori n-am spus ca in minunatia de tara in care am fost binecuvântati sa ne nastem ne-ar mai trebui si niste nemti? O spunem, pe fata, cel putin de 25 de ani. De atunci, unii chiar au venit pe la noi si au facut lucruri notabile. Mai vin si acum, insa parca ar trebui sa se cam mute un sfert din Germania aici pentru a se vedea ceva semnificativ.

La Slanic Moldova un investitor german a ajuns, acum mai putin de doi ani, pe o filiera sentimentala. Omul spune ca se trage tot dintr-un oras statiune, Baden Baden, unde izvoarele minerale si aerul curat sunt aidoma celor de la Slanic. La noi a gasit, insa, si oportunitatea de a investi. A facut-o readucând la viata emblema statiunii, legendarul Hotel Perla, dar spune ca mai are si alte planuri. Dumnezeu, se pare, i-a dat gândul cel bun, iar acum ar trebui sa-i mai dea si sansa de a duce planurile la capat. Pentru ca Slanicul Moldovei, ca atâtea locuri din tara, de investitori are nevoie. Si, evident, de nemti sau, mai degraba, de mentalitate nemteasca.

Cu greu, cu multa truda, cu rabdare, statiunea de la poalele Nemirei a inceput sa straluceasca. Te plimbi cu drag prin centrul ei, prin parc, pe promenada din zona izvoarelor. Arata bine. Vile, pensiuni si hoteluri sunt peste tot, unele renovate, altele noi. Vara, mai ales, vin si turistii, curtile si camerele spatiilor de cazare sunt pline. Iarna, daca ninge cum se cuvine, vin oamenii si la pârtia de schi. Vin oamenii si la tratament balnear.

PUBLICITATE

Dar statiunea are nevoie de mult mai multe atractii. Iar edilii de ieri si de astazi o stiu. Fac si ei planuri, insa fara bani e greu sa te misti. Mi-a placut cum primarul in functie a promis continuarea proiectelor administratiei precedente, alaturi de propriile lui proiecte. Unde nu le-am vedea pe toate ca prind viata! Dar sa fie atât de bine croite si puse in valoare, incât sa ne inspire, chiar sa ne oblige la respect. Sa intram peste tot in locatii de patru stele, dar sa tratam servicii aduse la asemenea standarde cu dovezi de comportament civilizat la acelasi nivel. Sa fim si noi, astfel, nemti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Cu toata stima pentru d-vs nu inteleg de ce avem nevoie de nemti si mentalitatea nemteasca?Neamtul care a venit la Slanic a venit sa castige bani din afacerea cu hotelul,a stocat niste bani acolo si ma indoiesc ca are vreo durere pe undeva de noi romanii…..De ce sa nu imbunatatim mentalitatea noastra romaneasca,de ce sa nu faca romanii tara lor frumoasa…..Ne milogim tot timpul la straini,nu suntem in stare sa alegem un presedinte roman,in toata istoria recenta am suflat in bors ungurilor si nemtilor in special…….Chiar nu mai exista in acest popor un pic de demnitate..???

LĂSAȚI UN MESAJ