De câteva zile, in zona cartierului Alecu Russo se munceste de zor la spatiul in care se amplaseaza tomberoanele de gunoi. Muncitori cu betoniera, lopeti, ciment, balast si alte cele, prepara beton, sparg cu picamerul vechiul amplasament, pun borduri noi…

Nu este singura locatie, astfel de activitati având loc in mai multe puncte din oras, pe strazi precum Garofitei, Castanilor sau Republicii.

„Aici este o problema atipica, pentru ca, la o singura ghena vin cu gunoi peste 500 de familii. Si asta pentru ca alte spatii destinate colectarii gunoiului nu mai sunt, s-au desfiintat. Si, ca sa arunce gunoiul, lumea vine de la doua-trei strazi distanta, poate chiar de mai departe.

PUBLICITATE

In plus, mai veneau si masini cu gunoi care aruncau molozul de la sparturile din apartamente, iar primavara crengi de copac si altele”, spun locatarii din zona. Oamenii se mira cum de s-au apucat de lucru muncitorii, in conditiile in care, de mai bine de un an si jumatate, au facut mai multe sesizari fostei administratii ca sa le rezolve problema.

„Dupa lupte seculare, se pare ca am reusit sa convingem noua administratie ca sa ne rezolve problema. Pentru ca spatiul era prost amenajat: prea strâmt, aiurea orientat si mai si avea o gâlma din beton care impiedica masina de gunoi sa ajunga la containere.

Plus ca lumea, din comoditate, nu arunca gunoiul decât in primul container, aflat la margine, iar restul celor trei ramâneau aproape goale si, bineinteles, cu gunoiul in jur, pe jos. Se facea cât un munte gunoiul pâna se ridica”, explica Adrian Stoian, adminstrator la Asociatia de locatari „Milcovul”.

Locatarii vor ca noii edili sa nu se opreasca aici, intrucât mai sunt destule probleme in cartier, nerezolvate de ani de zile de fosta administratie, cum sunt parcarile. Viceprimarul Constantin Scripat a cerut firmei de salubrizare mai multa operativitate in ridicarea gunoiului, si a solicitat ca noile platforme sa fie racordate la sistemul de canalizare.

„Curatenia trebuie sa se faca cu implicarea primariei si deopotriva a operatorului de salubritate”, a declarat viceprimarul Constantin Scripat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. noua administratie nu are niciun merit.
    procedurile au fost demarate de cei din fosta administratie, insa, ca de obicei au fost probleme cu avizarile si semnaturile celor de pe la juridic.

    Iar “marele” vice Scripat este un mare “intelectual” daca isi aroga merite care nu i se cuvin. Ce a solicitat el? Contractul a fost semnat inainte de a fi el uns ca viceprimar. .

LĂSAȚI UN MESAJ