Declaratiile tot mai belicoase ale liderilor politici europeni, transferul de armament greu american catre Europa de Est si schimbarile politice ce au loc in regiune – inclusiv lupta pentru impunerea in punctele-cheie din România ale unor anumite persoane – ne duc la concluzia ca asistam la pregatirea declansarii unui conflict.

Nu este greu sa presupunem ca fortele americane, impreuna cu cele ale Tarilor Baltice, ale Poloniei, Ucrainei si României (si, probabil, ale Bulgariei) vor ataca Rusia. Nu direct, ci, probabil, in urma unei operatiuni de tip “false flag”, de genul celei puse in scena de Germania ca pretext pentru atacarea Poloniei.

S-a vazut in ultima perioada ca incercarile SUA de a crea o coalitie vest-europeana contra Rusiei nu au avut sorti de izbânda. Europa de Vest nu are chef de razboi. Si din acest motiv, SUA apeleaza la “aliatii” din Europa de Est, zona in care a reusit, cu succes, sa penetreze conducerea politica si sa-si subordoneze serviciile secrete.

PUBLICITATE

Dealtfel, tarile din zona raspund, mai degraba, la comenzile americane decât la cele ale UE, politica externa fiind dirijata de la Washington si nu de la Bruxelles. E de ajuns sa ne uitam pe lista tarilor care au aderat la banca pentru infrastructura infiintata de China si sa vedem ca, in vreme ce tarile din vestul Europei au aderat, cele din est au refuzat, dupa indicatiile americane.

Se spune ca razboiul poate pune capat crizelor economice; in acelasi timp, un conflict poate redesena hartile. Oricât ar fi de bine echipate trupele care ar ataca Rusia, nu e ca si cum ar fi primul sau al doilea razboi din Irak.

Sa nu uitam ca anul 2014 a fost ceea ce a fost 1968 pentru noi: anul in care poporul s-a unit in fata amenintarilor unei agresiuni externe. Cu un moral ridicat si cu o armata bine antrenata, Rusia poate respinge orice atac terestru.

Problema care se pune este ce va face dupa. Unde se va opri? Pentru ca, se pare, cam acesta este si calculul american: o Rusie agresiva la granitele Europei de Vest poate face minuni in materie de economie…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Excelent rezumat, felicitari! Din pacate romanul este tampit sistematic de sutienul lui udrea si receptiile “atasatilor comerciali”. Singura scapare este ca lumea sa-i scuipe in fata direct pe tradatorii astia care au ajuns la butoane si sa li se transmita clar mesajul ca nu ne intereseaza sa fim ienicerii imperiului in razboaiele lor proxi. Altfel ne asteapta soarta ukrainei, carne de tun! Nu sunt atat de multi pe cat credeti si daca am fi milioane le e frica garantat. Vezi de exemplu cum “ancheteaza” militienii petitionarii online. Astora chiar nu le este frica ca se poate intoarce roata la un moment dat? Ia mai ganditi un pic baieti cu ochi albastrii ca nu se stie, imperiile se nasc, stapanesc si mor. Cine paria acum 30 de ani ca URSS se prabuseste? sa n-aveti surprize; ori v-au dat la toti pasapoarte?

 2. “…Imparati pe care lumea nu putea sa mai incapa
  Au venit si-n tara noastra de-au cerut pamant si apa…
  …Cum venira se facura toti o apa si-un pamant. ”

  Mihai Eminovici

 3. Eu încă nu am uitat de Ribbentrop-Molotov, pactul ascuns prin care Rusia și Germania (așa…de capul lor) și-au împărțit Europa de EST în două. Cam asta e situația acum între cancelar(vestul Europei) și țar(Rusia), doar că americanii n-au uitat istoria și nu vor ca aceasta să se mai repete. Nu cred că ucrainienii care dorm prin beciuri prin Donbas și-au dorit război la ei în curte, dar uite că s-a întâmplat și asta…și fără voia lor. În caz de conflict, care oricum nu depinde de noi românii, prefer un aliat serios și nu unul care se gândește -și te vinde- pentru gazul și materiile prime rusești. Deci….deși azi n-am steagul românesc pe casă, mâine pe 4 iulie îl pun pe ăla american.

  • Pai sa-l pui, ca e bun in loc de tinta. Dar daca tot esti asa razboinic, de ce nu te inrolezi? Vezi ca ucrainenii accepta bucurosi carne de tun, ia si mergi si fii erou!

  • poti sa fi mai explicit putin: care steag il pui, ca eu vazusem 2 steaguri pe sediul cia in europa de sud-est (ca ambasada nu se cheama aia, nu au ambasador de ani de zile; semn ca pregatesc ceva murdar pe aici si nu vor sa dea socoteala oficial cand se sparge buboiul) te referi cumva la steagul ala in curcubeu? daca esti asa iubitor de licurici mergi la ei si stai acolo; vezi ca tocmai ieri au sarbatorit 100 de milioane de someri oficiali; adica 1 din 3! stam ca prostii si ne uitam cum psihopatii astia se pozitioneaza pentru razboi si ne folosesc pe post de carne de tun si tinta nucleara. m-a luat greata ieri: ca mandru statea Palton Voda pazit de escorta izmenelor si “sarbatoreau” ei marea zi, iar gazda era un functionaras de gradul 2 de-a ambasadei!

 4. Pai in spatiul Shenghen nu,vize USA nu,tezaurul de la rusi nu ,datoria de razboi a Germaniei catre tara noastra urmare a rel. economice nu,armata /dotari/ forta armata romana nu ;avem toate formele de relief ,iesire la mare, cernoziom fertil cafeniu,natura pura,padure virgina,bucate traditionale eco , resurse si bogatii ,forta de munca gen buni la toate ,ospitalitate romaneasca,inteligenta raspandita in lumea larga ,romani pretutindeni si mai avem un Sfinx care vegheaza de-a lungul timpurilor si vene prin care mai curge inca sange de geto-dac,avem sfinti preoti parinti ocrotitori din Cer si deasupra tuturor un Dumnezeu care-si apara Gradina .
  ,,Din zei de-am fi scoboratori /Cu-o moarte tot suntem datori / Dar nu-i totuna leu sa mori ori caine-nlantuit “- Cosbuc ,,Decebal catre popor “

LĂSAȚI UN MESAJ