La vremea respectiva i-am creditat pe cei aflati la Putere cu ideea declansarii luptelor de clasa. Sau intre clase. Acum imi dau seama ca i-am banuit pe nedrept: Boc si ai lui nu ar fi putut sa aiba o asemenea idee: sa se mentina la guvernare asmutind categoriile sociale unele impotriva altora, dând in fiecare saptamâna câte un vinovat pentru situatia tarii: pensionarii, profesorii, politistii, medicii, etc.

Guvernarea respectiva s-a mentinut la Putere pentru ca a reusit sa-i faca pe români sa se urasca intre ei, nelasându-i sa-si uneasca ura contra Executivului; abia mai apoi presedintele Basescu a reusit sa-i coalizeze pe români impotriva sa. Dar, cum spuneam, Boc si strategii partidului nu ar fi avut nici ideea si nici curajul de a o implementa; autorii trebuie cautati in alta parte. Intre cei care stiu cum sa se joace cu nervii oamenilor, cu aspiratiile, cu ideile, cu dorintele lor. Cei care sunt in stare sa conduca o tara, asemeni secventelor din romanul “1984” prin “cele cinci minute de ura”.

Si azi ii avem din nou la butoane. Au inceput de anul trecut, de la incidentul “Colectiv”. Au reusit sa canalizeze ura multimii impotriva Guvernului si l-au dat jos. Au continuat sa directioneze ura in asa fel incât sa fie numit un nou Guvern neputincios prin lipsa sprijinului politic, si, din acest motiv, extrem de maleabil. Au continuat, apoi, schimbând oamenii-cheie din esalonul doi: procurorul general, sefii jandarmeriei, ai ISU, prefecti. Si au putut face asta deoarece societatea româneasca era ocupata cu ura. In vreme ce ei faceau aceste schimbari, românii se injurau pe motive puerile.

PUBLICITATE

Ultimul conflict care a impartit tara in doua tabere a fost cel dintre ANAF si Antena 3, un conflict creat artificial. Dar care ne-a aratat pâna unde se poate ajunge cu demagogia: pâna la negarea dreptului la exprimare. Caci asa-zisii “tineri” care ii injura pe “pensionarii” care au mers la mitingul din Piata Constitutiei asta fac.

Iar paradoxul este ca, in vreme ce “tinerii frumosi si liberi” striga “Jos Comunismul”, se comporta mai rau decât activistii comunisti.

In lume se produc transformari profunde. Orientul Mijlociu e pe cale sa explodeze inca o data, valul de refugiati musulmani pune in pericol ideea Europei Unite, la concurenta cu politicienii occidentali, economia stagneaza din cauza inegalitatilor care permit ca 35 de familii sa detina jumatate din bogatia lumii, dar noi, românii, ne scoatem ochii unii altora, fara sa ne intereseze consecintele…

Dovada ca baietii de la butoane sunt adevarati profesionisti…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Aşa-i…..
    Turcia a închis Strâmtoarea Bosfor pt. toate navele militarea ruseşti dinăuntru şi dinafară, sub pretextul că “Rusia îi ajută pe teroriştii kurzi din Siria”. Da’ pace nu mai face nimeni ?! că, cu petate de trandafiri nu prea merge în vremurile de azi… Rusia….Rusia, care în antecedente a precizat că închiderea Bosforului înseamnă război. Kurzii sirieni acuză Turicia că prin Azaz au intrat în ultimele zile 2 000 de islamişti ISIS, Nato avertizeaza Turcia că nu o va sprijini într-un război cu Rusia, radarele chineze sunt capabile să urmărească avioanele americane invizibile F-22, US şi Franţa se opun reafirmării suveranităţii Siriei, nou val de imigranţi în Europa, mii blocaţi în Grecia, Ungaria refuza să participe la primirea contingentelor de imigranţi… iar noi, privim la teNbelizoare, la furturi, violuri, accidente auto, silicoane, botoxuri, dispute electorale de nici măcar “doi lei”, mai nou ce face compatriotul nostru, Gigel Frone în aşternuturi…..Pfiiii….Da’ nu mai bine, cugetăm noi oleacă la cum să ne luăm drepturile, libertăţile şi ţara înapoi?! Haideţi să analizăm în ce perioadă am avut resursele, activele şi când a duduit economia ţării, ce-am păţit îmbrăţişând occidentul şi cum de-i neutră Elveţia şi-acuma, bre !!!
    Este o vorbă în armată: “Armatele de carieră încep războiul, dar de câştigat îl câştigă cei din rezervă şi voluntariat “. Aşa că: “Viaţa merge înainteeee!!!!!!”

LĂSAȚI UN MESAJ