Ne-a părăsit pictorul Ovidiu Marciuc

5

FOTO: Ovidiu Ungureanu
Luni seara a murit pictorul Ovidiu Marciuc. Născut pe 7 aprilie 1959 la Rădăuți, jud. Suceava, George Ovidiu Marciuc a fost absolvent al Academiei de Arte Frumoase din București, promoția 1984.

“Marciuc este un perfecționist, mereu în cursa cu el însuși, cu dorința de a fi performant în funcție de criteriile autoimpuse. Crede în legitatea lucrurilor, în reguli, ordine, în motivații solide”, scria Carmen Mihalache în Desteptarea.

Ovidiu Marciuc a fost și profesor de grafică la Colegiul Național de Artă „George Apostu”.

PUBLICITATE

“Un profesor foarte indrăgit de elevii săi, fiindcă are un dar înnăscut de pedagog, are vocație. Știe să asculte cu atenție, să te îndrume, să dea cele mai potrivite sfaturi, urmărind un lucru precis: să-i învețe pe elevii săi să fie oameni (integri, onești), pentru că artiști nu poate să-i facă, neexistând rețete pentru asta”, scria în același articol Carmen Mihalache.

Drum bun…

Posted by Chromatique on Monday, January 30, 2017

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Bunul Dumnezeu să-l primească în ceata drepților și să-i fie țărâna ușoară! Un om de mare valoare intelectuală, plin de modestie, un fin artist, un profesor de o profundă noblețe sufletească și de o mare obiectivitate. I-am fost elev, împreună cu fratele meu geamăn, Aurelian, în frumoșii ani de studiu din timpul liceului, 1992-1996. O mare pierdere pentru lumea artistică din Bacău și nu numai. Sincere condoleanțe familiei îndoliate și putere de a trece peste o astfel de tristețe pricinuită de trecerea la cele veșnice a unui om deosebit! Dumnezeu să vă aibă în grija Sa infinită și să dăruiască întărire în credință celor rămași în această lume în care credința, nădejdea și dragostea în Dumnezeu trebuie să ne călăuzească fiecare clipă a vieții!

  2. Dumnezeu sa l ierte! Profesorii din Bucuresti, de la Arte Plastice, l au regretat! Un fost elev, care nu a urmat Artele Plastice, va confirma ca Profesorul Marciuc era un talent autentic! Bacaul este inca mic pt artistii de geniu! Velea, Marciuc, Zarnescu etc. Sunt talente inca nerecunosucte! Pacat! Dumnezeu sa aiba grija de EL!

LĂSAȚI UN MESAJ