Adrian Ichim isi dorea sa reprezinte comunitatea româneasca in administratia din Torino, sa-i ofere informatii comunitare utile (Foto: Petru Done)

Adrian Ichim, bacauanul care a candidat la Consiliul general al metropolei Torino, din Italia, a obtinut doar 30 de voturi la scrutinul din 5 iunie, insuficient pentru a fi ales.

Bacauanul, stabilit de peste 15 ani in Italia, cu un stagiu de cinci ani in mandatul trecut pe un post de consilier local in orasul Cirié, de lânga Torino, a candidat pe „Lista civica per Fassino” a actualului primar al metropolei, Piero Fassino, candidat al PD, formatiune de centru-stânga.

Primarul a obtinut si el doar 41,83% din sufragii, astfel incât a intrat in balotaj cu Chiara Appendino, candidat Movimento Cinque Stelle, cu numai 30,92% din voturile exprimate. De 15 ani la Torino nu s-a mai ajuns la balotaj.

PUBLICITATE

La Torino au candidat cinci români la alegerile din 5 iunie, dar niciunul nu a obtinut necesarul de voturi. Ei au mizat pe voturile comunitatii de români care la Torino numara 55.000 de persoane, foarte multi din judetul Bacau.

Cu 2.000 de voturi, un candidat putea intra in Consiliul general.

„Chiar daca rezultatele alegerilor din Torino au avut un rezultat mai putin bun pentru candidatii români – a scris pe pagina sa de Facebook Adrian Ichim -, sunt sigur ca aceste persoane meritau mai mult, doar daca noi, românii, ne mobilizam si mergeam la vot.

Dar, totul se reconstruieste si se învata din greseli si sa învatam ca atunci când nu mergem la vot pierdem si dreptul de a ne plânge de soarta noastra, pierdem dreptul de a protesta, pierdem dreptul de a fi reprezentati.

Acesti oameni care au candidat au avut taria sa se puna in joc pentru comunitate, iar noi, cei din comunitate, ar trebui sa-i sprijinim, nu peste patru ani, ci chiar de mâine. Felicitari tuturor!”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Poate romanii au fost la vot, dar nu i-au vrut pe acesti reprezentanti! Asta cu “au avut taria sa se puna in joc” este un sablon tipic de smecheras care a jinduit la posturi in costum.

LĂSAȚI UN MESAJ