Peste 10 la suta dintre agentii economici verificati de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau pe parcursul lunii iunie au fost surprinsi ca incalca legislatia muncii si, ca atare, sanctionati contraventional. Mai exact, dintre cei 314 angajatori luati in vizorul inspectorilor de munca, 36 au fost depistati cu abateri de la legislatia amintita.

In consecinta, fata de toti s-au dispus masuri sanctionatorii, valoarea totala a amenzilor aplicate lor ridicându-se la nu mai putin de 343.000 lei. Din totalul amenzilor, 20 au ca motivatie nerespectarea actelor normative privind derularea relatiilor de munca dintre angajator si salariat. Pentru aceasta, cei 20 angajatori in cauza au suportat amenzi in valoare totala de 227.500 lei. Ponderea in aceasta suma o detin sanctiunile contraventionale date pentru munca la “negru”, fenomen care, luna trecuta, a crescut.

“Daca in luna mai au fost identificate noua persoane care lucrau fara forme legale, la tot atâtia angajatori, in iunie au fost depistate 21 la un numar de 13 agenti economici, ne-a declarat Dan Buftea, purtatorul de cuvânt al ITM Bacau. Rezulta ca la acelasi angajator au fost gasite mai multe persoane care desfasurau activitate si nu aveau incheiat contract individual de munca.

PUBLICITATE

In aceasta situatie erau cinci persoane de la SC Infrarom Drumuri SRL, patru de la Intreprinderea Individuala Bogasiu Ionut si doua de la SC Marantz Studio SRL. Pentru fiecare caz in parte, angajatorul a suportat o amenda de 10.000 lei, incât cel cu cinci persoane care lucrau fara forme legale a fost sanctionat contraventional, in total, cu 50.000 lei”.

Asadar, numai pentru munca la “negru” au fost dispuse amenzi de 210.000 lei, in total. Diferenta de 17.500 lei, din valoarea amenzilor pentru incalcarea legislatiei privind relatiile de munca, o reprezinta sanctiunile date concret pentru nerespectarea actelor normative referitoare la activitatea suplimentara, repausul saptamânal si registrul general de evidenta a salariatilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Nu trebuie sa faci altceva decat sa mergi prin cartiere, pe la magazinele astea de la colt de strada. Intrebati de acte de angajare pe vanzatori, nu are nici dracu.

  2. La ora actuala nu găsești sa angajezi nici-un muncitor in Constructii,80% din echipe lucrează la negru(legislația le permite beneficiarilor sa facă lucrări in regie proprie).Nici-o Primarie din Jud.Bacau nu respecta legea 10 care protejează firmele care lucrează cu acte in regula.

LĂSAȚI UN MESAJ