Mama baiatului sustine ca l-a gasit cazut in curte si plin de sânge

– minorul a fost adus la Spitalul Judetean Bacau in coma, având o lovitura puternica la cap, iar de aici a fost transferat la o clinica din Iasi – el a fost gasit inconstient in curtea locuintei, iar politia a inceput o ancheta pentru a stabili cum s-a ranit

In noaptea de sâmbata spre duminica, un baiat de 8 ani, din satul Chicerea, comuna Motoseni, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Bacau in stare critica, având un traumatism cranian sever. El fusese preluat de un echipaj Smurd, care a fost alertat sa intervina dupa ce minorul a fost gasit in curtea casei in stare de inconstienta.

„Copilul a fost adus in coma de gradul IV si prezenta urmele unui traumatism cranio-cerebral prin agresiune fizica. In sectia de Primiri Urgente i s-au facut unele investigatii si s-au evidentiat fractura parietala stânga cu infundare plus contuzii cerebrale multiple.

PUBLICITATE

Copilul a fost intubat, a primit tratament de sustinere a functiilor vitale si intre timp s-a obtinut consimtamântul de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi unde a fost transferat in urgenta”, a declarat dr. Aurelia Taga, director medical al Spitalul Judetean Bacau. Cum a ajuns minorul in aceasta situatie ramâne insa un mister.

Mama lui spune ca s-ar fi jucat cu niste copii in fata portii si ceva mai târziu l-au gasit cazut in curte, lânga vie, inconstient. „El se juca in fata portii cu alti copii. Sotul s-a dus sa aduca caii, eu m-am dus dupa vaca si când am venit nu l-am mai gasit unde era. L-am gasit in gradina, cu fata in jos si plin de sânge, in coma. Avea capul spart. Am sunat la salvare si a venit si politia. Cineva l-a lovit, dar nu stim cine”, este de parere Venera Ivescu, mama baiatului.

Oamenii din sat spun ca mai mult tatal avea grija de copil, iar parerile lor sunt impartite cu privire la ce s-a intâmplat in acea seara. Unii dintre ei cred ca mai degraba minorul ar fi suferit un accident, ca poate a fost lovit de cal, insa tot mama spune ca nu era niciun animal in curte.

Altii spun ca tatal s-ar fi dus la poarta lor sa se plânga ca nu-si gaseste baiatul, dar l-a scurt timp l-au gasit in curte. Si asistentul social din localitate a stat de vorba cu femeia, insa nu a aflat prea multe lucruri.

„Mama declara ca ar fi plecat de acasa pentru circa o ora si n-a stiut de el nimic. In jur de ora 21.00 l-ar fi gasit cazut in curte, lovit la cap. Aceasta familie nu era in atentia autoritatilor ca fiind o familie violenta.

Copilul crestea in conditii precare, pentru ca traiau din ajutorul social si din munca ocazionala cu ziua”, spunea Mariana Patrici, asistent social la Primaria Motoseni. Politistii din comuna au inceput o ancheta si doar ei pot stabili in urma investigatiilor ce s-a intâmplat cu minorul. Baiatul era in clasa a II-a si mergea la cursuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ