Poliția în acțiune

La data de 06 aprilie a.c., în jurul orei 17:30, pe DJ 115 A, în comuna Mănăstirea -Caşin s-a produs un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane.

În urma verificărilor efectuate a reieșit că, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea o motocicletă pe Dj 115A, pe direcţia de mers Scutaru- Oneşti, ar fi pierdut controlul direcţiei, ar fi părăsit partea carosabilă şi ar fi intrat în coliziune cu un pom de pe marginea drumului.

În urma accidentului rutier a rezultat decesul motociclistului.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii de la rutieră le recomandă motocicliștilor:

Circulați cu atenție sporită și cu o viteză redusă, adaptată la condițiile concrete din trafic.

Anticipați intenţiile partenerilor de drum și păstraţi întotdeauna contactul vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic!

Fiți pregătit în permanență pentru condiţii periculoase de drum (carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă) care v-ar putea afecta grav aderenţa generând accidente rutiere.

Utilizați o cască de protecţie omologată și purtați îmbrăcăminte de protecţie, iar pe timp de noapte sau vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.

Evitaţi orice altă preocupare ce v-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să adopte un comportament responsabil și preventiv, să respecte ceilalți participanți la trafic și să le acorde prioritate de trecere atunci când au acest drept.PUBLICITATE