24 iunie 2024
EvenimentMonedă BNR la aniversarea Convenției pentru patrimoniul cultural imaterial

Monedă BNR la aniversarea Convenției pentru patrimoniul cultural imaterial

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, pe 2 octombrie, o monedă de argint cu tema „20 de ani de la adoptarea Convenției pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial”.

Moneda are valoarea nominală 10 lei, un diametru de 37 mm și greutatea de 31,103 g.Aversul monedei prezintă modele de cusături tradiționale românești, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei o prezintă pe Regina Maria purtând ie, semnătura reginei și inscripțiile „20 DE ANI DE LA ADOPTAREA CONVENTIEI PENTRU SALVGARDAREA PATRIMONIULUI CULTURAL IMATERIAL” și „ARTA CAMASII CU ALTITA – ELEMENT DE IDENTITATE CULTURALA”.

Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, iar prețul de vânzare pentru o monedă este 460 de lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.

 

Petru Donespot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img