Mai multi cetateni moldoveni locuiesc fictiv in judetul Bacau pentru a putea sa-si faca buletin românesc. Ei sunt luati in spatiu de diversi bacauani, insa, nu locuiesc niciodata la adresa respectiva, totul fiind o formalitate.

„Legislatia este permisiva si odata ce au dobândit cetatenia, pot cere emiterea unei carti de identitate. Procedura este mai greoaie, insa, odata redobândita cetatenia româna ai drept la buletin, la alocatii pentru copii si la alte beneficii. Prin urmare, suntem asaltati de cetateni din Republica Moldova care si-au stabilit domiciliul in Bacau si vor carte de identitate”, declara cms.sef Ioan Prisecaru, seful Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor a municipiului Bacau.

Pentru cetateanul moldovean, cartea de identitate inseamna acces liber in tarile europene, pentru ca România este tara membra a UE.

PUBLICITATE

„Lucrez de ceva vreme la o firma in Bacau si mi-am stabilit domiciliul aici pentru ca urmeaza sa ma casatoresc. Am facut demersurile necesare pentru a mi se elibera cartea de identitate si pasaport. Daca doresc, pot merge oricând in tarile Uniunii Europene”, spune Vasile Cheltuitoru, cetatean moldovean. Conform Art. 11 din Legea nr. 21/1991, „persoanele care au dobândit cetatenia româna prin nastere sau prin adoptie si care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau aceasta cetatenie le-a fost ridicata fara voia lor, precum si descendentii acestora pâna la gradul III, la cerere, pot redobândi sau li se poate acorda cetatenia romana, cu posibilitatea pastrarii cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. nu mi se pare corect eu daca merg in alte stat tre sa am resedinta de cel putin 7 ani ca sa pot dobandi cetatenie si nici atunci .. tre sa duc o gramada de dovezi ca sa imi elibereze actul de identitate

LĂSAȚI UN MESAJ