Primarii din Slănic Moldova, Târgu Ocna și Moinești, senatorul Viorel Ilie (centru) și reprezentanți ai unor administrații locale din zonă și din Bacău, la reuniunile de la Centrul Cultural Lira (Foto: Petru Done)

Emiterea Hotărârii de Guvern care consfințește statutul de stațiune turistică de interes local a municipiului Moinești și publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României a prilejuit, vineri, 10 martie, organizarea în acest oraș a unui ciclu de manifestări și evenimente care să detalieze importanța noului statut, dar și modul în care va fi pus în valoare potențialul turistic al localității și al zonei din care face parte municipiul.

Astfel, vineri la Moinești, în noul și cochetul sediu al Centrului Cultural Lira, a avut loc prima reuniune a membrilor noii Asociații de Promovare Turistică a județului Bacău și conferința de presă pentru anunțarea acestor evenimente, la care au participat primarii orașelor stațiune Târgu-Ocna și Slănic Moldova, Ștefan Șilochi și Gheorghe Baciu, dar și primarii sau reprezentanții autorităților din Dărmănești (Constantin Toma), Măgirești și Zemeș, senatorul de Bacău Viorel Ilie, precum și conducerea Serviciului Public pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont al Consiliului Județean.

Cele două evenimente au fost urmate de un spectacol al Teatrului George Bacovia, cu piesa „Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu, care a deschis, astfel, stagiunea teatrului băcăuan în Moinești. Spectacolul a fost precedat, pe 26 februarie, în aceeași locație, de deschiderea în acest oraș a stagiunii Filarmonicii din Bacău cu opera „Tosca”, de Puccini, și va fi urmat în lunile martie și aprilie de inaugurarea expoziției de pictură a artistului moineștean Dumitru Maku Macovei (15 martie, la Galeriile de Artă ale Centrului Cultural), de spectacolul de teatru „O noapte furtunoasă”, de I. L. Caragiale (pe 22 aprilie, prezentat de o companie de teatru independentă), de vizita orchestrei de copii și adolescenți din orașul izraelian Rosh Pinna, înfrățit cu Moineștiul (programată în perioada 3 – 9 aprilie), dar și de lucrările Simpozionului internațional „Tristan Tzara și Cultura Dada” (20 – 22 aprilie).

PUBLICITATE

Asupra semnificațiilor acestor evenimente și a concluziilor desprinse din ele vom reveni cu amănunte în ediția de luni, 13 martie, a ziarului nostru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Ati uitat de comuna Dofteana, si ea reprezentata de viceprimarul acesteia….nu dati informatii eronate sau doar de dragul de a spune ceva si doar despre reprezentantii oraselor sau a catorva comune…

  2. E plin de turiști la Moinesti… Sa lase domnii primari turismul in seama celor care se pricep, iar ei sa se ocupe de administrarea orașelor… Si Zemes sau Magiresti sunt tot stațiuni???

LĂSAȚI UN MESAJ