Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” Bacau a fost gazda, in premiera, a unei Conferinte concurs MUN – Model United Nations. Aici s-au adunat 75 de tineri, din mai multe judete ale tarii (Botosani, Iasi, Brasov, Vrancea, Galati, Timis, Bucuresti), care au dezbatut, in limba engleza, diferite teme de actualitate.

Totul a fost organizat de liceeni, in colaborare cu Organizatia Natiunilor Unite, fara a se cheltui niciun ban public. Concret, la aceasta intâlnire, fiecare delegat a reprezentat o tara si a avut un punct de vedere propriu asupra temei de debate. Daca vineri si sâmbata au avut loc dezbaterile pe comitete, duminica a fost dezbaterea finala, care s-a finalizat cu o rezolutie la tema propusa.

„Temele reprezentate au fost pe probleme actuale si de interes international: Razboiul din Siria, Drepturile minoritatilor sexuale, Diferentele salariale dintre barbati si femei. Comitetele reunite au fost pe domeniile «ECOSOC» – Economic & Social Committee), «Political», «Human Rights» si «Security Council».”
profesorul de limba engleza Diana Popa, de la Colegiul National „Gh.Vranceanu”, care a avut liceeni in concurs

PUBLICITATE

Model United Nations (MUN) este o simulare academica a unei conferinte ONU ce isi propune sa puna la curent participantii despre evenimentele actuale din intreaga lume, despre relatiile internationale, diplomatie si agenda ONU. In România, pâna acum, s-au organizat astfel de intâlniri la Iasi, Cluj, Bucuresti si Timisoara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ