FOTO: Tatariu Ionut Marius

– o batrâna din satul Cabesti, care se simtea rau, a asteptat aproape cinci ore ca salvatorii sa ajunga la ea – senilata pompierilor s-a defectat pe drum

Luni la prânz, militarii de la Detasamentul de Pompieri Bacau au fost solicitati sa intervina cu senilata in satul Cabesti, din comuna Podu Turcului, pentru a prelua o batrâna de 79 de ani cu insuficienta respiratorie si sa o transporte la Spitalul Polimed pentru a primi ingrijiri medicale.

Din cauza stratului mare de zapada, in timpul deplasarii vehiculul salvatorilor s-a defectat si in sprijin au fost trimise autofreza de la Sectia de Pompieri Podu Turcului si o ambulanta.

PUBLICITATE

„Senilata s-a defectat, dar pe alt traseu a fost directionata pentru a prelua pacienta o alta ambulanta, care are in sprijin utilaje de la Drumuri Nationale”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau. Dupa aproape cinci ore de asteptare, echipajul de salvare a ajuns la batrâna bolnava.

In aceeasi zi, salvatorii de la ISU Bacau au pornit tot pe senile si catre comuna Ungureni, unde o femeie de 55 de ani, diabetica, trebuia sa ajunga la spital pentru ca se simtea rau. Initial ea a fost preluata din localitate de un echipaj de salvare, dar din cauza sulurilor de zapada formate pe carosabil ambulanta nu si-a mai putut continua drumul si a facut apel catre ISU.

In zona a fost trimis un autogreder, pentru a debloca drumul, iar suplimentar autospeciala de salvare pe senile. In cele din urma, femeia a ajuns la unitatea medicala din Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ