Distrugeri sunt inregistrate in parcuri si la locurile de joaca/ Foto: Liviu Maftei

In fiecare saptamâna, in parcurile din oras si pe trotuarele unde sunt montate banci si cosuri de gunoi se inregistreaza distrugeri mai mici sau mai mari.

Indivizi care dau dovada de lipsa de educatie rup sipcile de la banci, distrug sau incendiaza cosurile de colectare a gunoiului.

De cele mai multe ori, toate aceste stricaciuni sunt remediate de catre Directia de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau, fara sa se mai faca plângere la politie.

„Ne confruntam permanent cu astfel de situatii. Sunt distruse aranjamentele florale din oras sau mobilierul urban. De regula le inlocuim direct, dar sunt si constatari ale politiei”, a declarat Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice Bacau.

Zilele trecute, agentii au depistat furtul unui tuia de pe spatiul verde din zona Pietei Sud, insa la fel de “atractive” ramân si florile, doar ca cele mai multe situatii de acest gen ramân nepedepsite. Numarul distrugerilor de pe domeniul public s-ar putea reduce printr-o supraveghere atenta din partea autoritatilor dar si prin implicarea cetatenilor care pot sesiza astfel de fapte daca au cunostinta de ele.

Costurile reparatiilor nu sunt de neglijat, iar cu acesti bani se pot face alte investitii in oras. „Avem probleme si la locurile de joaca amenajate. Mobilierul este stricat de copiii mai mari sau chiar de adulti, care merg acolo dupa lasarea intunericului.

Acest mobilier este scump, dar si aranjamentele florale implica multe costuri suplimentare daca sunt rupte sau furate frecvent”, a mai spus Gritcu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ