Micuta biserica din Parcul Cancicov se pregateste de sarbatoare. Singurul lacas de rugaciune ortodox din municipiul Bacau care poarta hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel va gazdui in perioada 26 – 29 iunie un amplu eveniment cultural-duhovnicesc sub titlul “Bacaul sub binecuvântarea sfintilor”.

Organizat de catre Protopopiatul Bacau si Parohia “Sf. Apostoli”, acest buchet de actiuni va debuta duminica, 26 iunie, in jurul orei 18.00, când o delegatie a Arhiepiscopiei Tomisului, in frunte cu IPS arhiepiscop Teodosie, va aduce spre inchinare moastele Sf. Ap. Andrei, apostolul românilor. Alaturi de acestea, vor fi aduse moastele Sf. Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon.

Zilele urmatoare se vor desfasura sub semnul rugaciunii si al cuvântului marturisit, programul liturgic fiind completat de o serie de conferinte sustinute de pr. arhim. Pimen Costea si pr. arhim. Hrisostom Radasanu.

PUBLICITATE

De asemenea, luni 27 iunie, de la ora 17.00, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor ce au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele de Religie. Ultima zi va fi dedicata hramului Bisericii “Sf. Apostoli” din Bacau.

Cu aceasta ocazie, membrii parohiei si preotii lor, pr. Constantin Abageru si pr. Romel Zaharia, vor avea ca invitat pe ierarhul locului, IPS Ioachim, care va savârsi Sfânta Liturghie de hram. Tot atunci vor fi rostite rugaciuni speciale pentru tinerii care, in aceasta perioada, se afla in pragul unor examene definitorii pentru viata lor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ