Avocată

La finele saptamânii trecute a avut loc ultimul termen in dosarul “Mita pentru Sala Polivalenta” in care apare ca denuntator secretarul Primariei Bacau, Ovidiu Popovici. La sfârsitul anului trecut, doi afaceristi din Bacau, Codrin A. (administrator la SC Nova Casa) si Vasile M. (administrator la SC Carotino Forest), au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, pentru cumparare de influenta, respectiv complicitate, dupa ce i-ar fi promis lui Popovici suma de un milion de euro.

Banii ar fi trebuit sa-l convinga pe Popovici sa intervina pe lânga membrii comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de achizitie publica de lucrari “Construire Baza Sportiva – Sala Polivalenta a Sporturilor Municipiul Bacau”, pentru a-i determina pe acestia sa desemneze câstigatoare oferta facuta de asocierea SC STRABAG SRL Bucuresti – SC CONBAC SA Bacau – SC INOCSA INGENIERIA SL Spania Filiala SRL.

Popovici a stabilit o noua intâlnire cu afaceristii, dar a facut si denunt la DNA. In instanta, cei doi inculpati si-au recunoscut faptele, iar, joi, la ultimul termen, avocatii lor au incercat sa le obtina condamnari cu suspendare. Au fost aduse in apararea lor argumente de tot felul, gen criza economica, dar si circumstante atenuante ce tin de generozitatea inculpatilor.

PUBLICITATE

“Trebuie sa se tina cont de faptul ca A. Codrin a facut numeroase donatii dupa inundatiile din 2005, i-a ajutat pe oameni când societatea lui mergea bine. A comis aceasta fapta pentru ca era foarte disperat si nu reusea sa plateasca salariile angajatilor. Fapta nu este foarte grava si cerem suspendarea executarii pedepsei”, a motivat avocatul Codrin Andoniu.

Denuntatorul, criticat in instanta

Avocatul Gabriel Crismaru, aparatorul lui Vasile M., a depus in instanta articole din presa care sa arate cine este denuntatorul, mai precis faptul ca nu se afla la primul denunt. “Ar fi fost corect ca acest functionar sa-i spuna lui M. când i-a facut aceasta propunere (de mita, n.r.) ca primaria nu se ocupa cu asa ceva. Dar nu, el i-a zis sa vina a doua zi ca sa-l poata denunta. Ce-ar fi daca toti am face asa? Ca sa umplem puscariile cu oameni! V-am adus si un articol de ziar ca sa va arat cine este acest denuntator, ca nu este la primul denunt”, a precizat Crismaru.

El a criticat si valoarea cheltuielilor judiciare impuse de DNA, stabilite la 5.000 de lei pentru fiecare inculpat. “Este o suma imensa si solicitam sa reapreciati aceste cheltuieli care nu se justifica in conditiile in care nu au fost filaje, ci o simpla inregistrare”, a explicat avocatul Crismaru. Cei doi inculpati au adus ca scuze pentru faptele lor bancile, ANAF-ul, salariatii, criza, disperarea. Pronuntarea in acest dosar se va da in circa o saptamâna.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Sunt unii care si-au umplut buzunarele si acu fac pe denuntatorii de serviciu, de frica sa nu intre la verificari amanuntite DNA ul, in conturi , viramente si disponibil bancar…Ma intreb, cat o sa mai fie incurajati lupii deghizati in oaie?!

LĂSAȚI UN MESAJ