20 aprilie 2024
Advertorial politicMișcăm România împreună!

Mișcăm România împreună!

Am constatat faptul că cei de la Mișcarea Populară, prin vârfurile de lance, Sergiu Sechelariu-candidat pentru Senat și Ion Melinte-candidat pentru Camera Deputaților, abordează un stil direct de campanie în care mesajele populiste și manipulatoare lipsesc cu desăvârșire. În viziunea lor, schimbarea, atât de clamată de către toți reprezentanții partidelor cu pretenții, nu se rezumă la locuri de muncă create pe coli A4, autostrăzi pe planșete sau spitale amplasate peste tot în țară, în funcție de dorința unui anume politician. Schimbarea adevărată trebuie să reprezinte voința cetățenillor și să reflecte actualele cerințe ale realității socio-economice.

Dar ce își propun cei de la PMP?

Sergiu Sechelariu este adeptul restartului politic.

„Nicio reformă economică, niciun program de dezvoltare a infrastructurii rutiere nu poate fi pus în aplicare și va rămâne doar la stadiul de vorbe sau, cel mult, de proiecte, atâta timp cât oamenii nu-și vor recâștiga încrederea în clasa politică prin reformarea acesteia, prin restructurarea fundamentală a instituțiilor statului și promovarea meritocrației astfel încât acestea să își axeze activitatea pe pachete legislative ce corespund actualei etape pe care o parcurgem.”

Sergiu Sechelariu

Din start, Sechelariu a precizat că este în asentimentul colegului său Ion Melinte, mai exact este adeptul promovării spre aprobare în plenul viitorului parlament a 4 mari proiecte legislative care să prevadă:

1.Reducerea numărului de parlamentari la 300, în fapt punerea în aplicare a voinței covărșitoare a românilor exprimată la referendumul organizat în noiembrie 2009.

2.Modificarea radicală a legii 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor care reglementează imunitatea parlamentară.

Referindu-se la acest aspect, Ion Melinte a subliniat faptul că trebuie eliminate în totalitate cazurile în care diverși parlamentari suspectați de săvârșirea unor fapte ce contravin prevederilor legale și care nu au nicio legătură cu activitatea politică au fost scutiți de procedura cercetărilor penale, ascunzându-se sub mantia protectoare a imunității parlamentare.

„Deputații și senatorii nu sunt niște privilegiați ai societății, ba, dimpotrivă, parlamentarii trebuie să fie un model de conduită civică și politică. Într-o Românie europeană, educată, sănătoasă și creștină, toți oamenii indiferent de pregătire, statut, etnie sau apartenență politică sunt egali în fața legii având drepturi, libertăți și obligații în mod egal.”

Ion Melinte

  1. O altă temă important ce reprezintă pentrucei din PMP un obiectiv obligatoriu de materializat este ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE, ele fiind complet nejustificate vis-à-vis de anumite categorii, dar reprezintă și o formă de discriminare privind acordarea dreputului de pensie. Mai concret, cei de la PMP sunt total împotriva acordării acestor beneficii substanțiale și nemeritate tuturor aleșilor locali sau de nivel național. „O asemenea modificare legislativă se poate face cu respectarea tuturor prevederilor constituționale doar dacă reprezentanții tuturor partidelor își propun să nu mai mimeze dorința de eliminare a pensiilor speciale, simulând adoptarea unor prevederi incomplete cu scopul clar de a fi respinse de Curtea Constituțională. Un fel de noi am dorit dar s-a opus Curtea”, spune Ion Melinte.

Și dacă reformarea clasei politice reprezintă pentru cei din PMP punctul de plecare în ceea ce privește strategia de dezvoltare pe termen mediu și lung,  „revenirea la alegerile locale în 2 tururi reprezintă baza democrației prin care oamenii să își aleagă reprezentanții fără a mai ajunge la paradoxala situație când un edil al unui municipiu reședință de județ, cu aproape 167.000 de mii de cetățeni cu drept de vot să fie ales doar de 14.000 dintre aceștia”, susține Sechelariu. Reprezentativitatea dată de un număr cât mai mare de voturi întărește autoritatea executivului și legislativului local, dar sporește și încrederea oamenilor în actualul administrativ.

Este momentul să recunoaștem în mod deschis faptul că de actuala stare în care se află România, incapabilă de a gestiona actuala criză, clasa politică poartă o mare responsabilitate. Nu există nicio justificare pentru tragediile care au marcat societatea. Tocmai din acest motiv, ne dorim ca politicienii, indiferent de culoarea politică să abordeze cu seriozitate și fără judecăți partinice toată problematica sferei economice pentru a găsi soluții viabile de rezolvare a tuturor problemelor cu care românii se confruntă.

Tocmai din acest motiv, PMP și-a propus pentru legislatura 2020-2024 o politică prin care să redăm încrederea oamenilor în statul român, deoarece forța și autoritatea unui stat nu constă în capacitatea acestuia de a constrânge, ci în modul deschis, transparent și corect de a relaționa cu cetățenii prin instituții suplesifiabile care să lucreze direct în folosul oamenilor, având capacitatea de a se autocorecta în cazul în care diverse activități fundamentale nu functionează. Aceste principii stau la baza programului PMP care își propune ca prin măsurile de reformare a clasei politice și, implicit, a instituțiilor statului să pună interesul cetățeanului pe primul loc al activității.

Partidul Mișcarea Populară va fi în permanență un motor de consolidare a democrației fiind doar la dispoziția cetățeanului, excluzând astfel orice strategii sau înțelegeri care nu au în centrul lor respectul față de contriuabili, fiind astfel alături de oameni și de aspirațiile lor de a trăi într-o țară în care premisele dezvoltării economice să nu mai fie doar simplă promisiune electorală, ci o realitate pe care să o perceapă în mod direct.

Reiterăm angajamentul formațiunii ca, imediat după alegerile din 6 decembrie, să contribuim la formarea unui guvern responsabil care să admită că cele 4 condiții esențiale care sunt pentru noi obiective clare în fața națiunii NU SUNT NEGOCIABILE.

Este vorba despre revenirea la 2 tururi pentru alegerile locale, un parlament format din 300 de reprezentanți așa cum au cerut românii la referendumul din 2009, eliminarea pensiilor speciale și reglementarea imunității parlamentare, aceasta rezumându-se doar la declarații și acțiuni politice.

Publicat de SC Deșteptarea SA, la comanda PMP Bacău, cod mandatar 11200012

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri