Expo Militar deschis la Centrul de Afaceri si Expozitional “Mircea Cancicov” Bacau si-a deschis portile si in cea de-a doua zi a manifestarilor. Publicul interesat a ales sa petreaca sâmbata câteva ore in compania militarilor, vazându-i pe unii dintre ei cum se comporta in situatii limita.

Pompierii au deschis programul exercitiilor demonstrative si au desfasurat scara pentru salvari de la inaltime pâna la distanta de 43 metri de sol, dupa care au coborât in rapel, facând deliciul celor mai mici vizitatori. In timp ce pompierii isI prezentau noile dotari, in plan paralel, jandarmii se mândreau cu noi elemente de dresaj, iar câinii special antrenati s-au prezentat fara cusur in fata publicului.

Câteva minute mai târziu, jandarmii din fortele speciale au facut o scurta demonstratie de lupta corp la corp, primind ovatii la fiecare schema de lupta mai dificila. Demonstratiile au continuat in fata pavilionului central al CAEx cu o noua simulare.

PUBLICITATE

Conform scenariului, fortele de ordine au interceptat in trafic doi presupusi infractori, i-au blocat cu masinile, i-au imobilizat si i-au ridicat pe suspecti de la fata locului, pornind in tromba cu masinile pregatite. Si fortele speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau le-au oferit celor prezenti câteva secvente din antrenamentele zilnice, scenariul fiind inspirat tot din fapte reale.

Duminica, Expo Militar va fi deschis intre orele 10 si 16, interval in care pot gusta din traditionala fasole cu ciolan a militarilor.

Tot duminica, de Ziua Armatei, vor fi pomeniti si eroii neamului. In intervalul orar 12.00 si 13.30, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central Bacau se va desfasura un ceremonial militar si religios, care se va incheia cu defilarea detasamentului de onoare.

[wonderplugin_gallery id=”370″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ