Doua elicoptere IAR-330 SOCAT si 30 de militari din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacau au participat in luna aprilie la exercitiul multinational ISIK 2015, desfasurat la Baza 3 Aeriana din Konya, Turcia.

Timp de zece zile, militarii au desfasurat misiuni alaturi de cadre din Azerbaidjan, Republica Turca a Ciprului de Nord, Spania, SUA, Turcia si Ungaria.

Scopul exercitiului a fost acela de pregatire a personalului militar in vederea executarii misiunilor de cautare si salvare prin lupta. La intreaga operatiune au participat 250 de militari cu 10 aeronave, misiunile fiind executate in apropierea bazei aeriene turcesti, pe diferite forme de relief.

PUBLICITATE

Conform “Observatorului militar”, antrenamentele au fost dure, dar eficiente, iar vremea potrivnica a ridicat nivelul de concentrare, solicitându-i la maxim pe militari. La antrenamente au zburat IAR-330 SOCAT, elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk, TAI T-129, Mi-17, Eurocopter AS532 Cougar, AS332 Super Puma, Bell Boeing CV-22 Osprey, avioane F-16, F-4, C-130, fiind angrenate si platformele aeriene AWACS.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ