Un militar care s-a urcat băut la volan, a reuşit, anul trecut, să producă un accident în care au fost avariate 6 maşini parcate regulamentar. Militarul a abandonat autoturismul pe care-l conducea şi a fugit de la locul accidentului.

Plt.adj. J.G. din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Pe 27.09.2016, în jurul orei 18.00, a fost înregistrat un accident de circulaţie, în municipiul Bacău, soldat doar cu pagube materiale. Cercetările au început in rem pentru că şoferul a fugit de la locul accidentului.

După ce a acroşat nu mai puţin de 6 autoturisme parcate, conducătorul auto, presupus vinovat, a abandonat maşina.

“În jurul orelor 22.00, a fost identificat conducătorul autoturismului marca Audi (…), înmatriculat în Germania, în persoana plt.adj. J.G., de 45 ani, din mun.Bacău, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, care este și proprietarul autoturismului, împreună cu fiul său minor. J.G. a fost condus la sediul Poliţiei mun. Bacău, unde a fost testat cu aparatul etilotest la ora 22.41, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. (…)

În urma analizelor a rezultat o alcoolemie de 1,20 g%o”, arată anchetatorii. Cazul a fost preluat de procurorii militari, iar la audieri, plt.adj. J.G. a recunoscut faptele. În această vară, inculpatul a cerut procurorilor să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Prin acord, s-a stabilit, pentru cele două infracţiuni, o pedeapsă de 1 an şi 7 luni închisoare, cu amânare pe un termen de 2 ani. În plus, militarul a fost obligat să muncească în folosul comunității pe o durată de 50 de zile, la Primăria Bacău sau la Căminul de Bătrâni Bacău.

Tribunalul Militar Iaşi a admis acordul de recunoaştere şi pedepsele aplicate. Sentinţa poate fi atacată cu apel.