A plecat din țară acum 5 ani și a rămas în Cehia, unde s-a dezvoltat personal și profesional. Bacăul este, însă, locul în care revine mereu, a fost și acum, cu o caravană umanitară. Aici, în Bacău, a absolvit Colegiul Economic „Ion Ghica”, profil contabilitate, și Facultatea de marketing, la Universitatea „Vasile Alecsandri”. Acum, a inițiat o campanie, „Primul pas spre o lume mai bună!”. Iar… primul pas l-a ales să fie în Bacău, chiar săptămâna trecută.

„Mă numesc Mihail Cojocaru, sunt fondator al companiei Win Win Management s.r.o. din Praga, și am pornit în Bacău proiectul «Primul pas spre o lume mai bună!» Sunt de părere că atunci când vrei ca lumea să se schimbe în bine, ideal e să fii tu cel care face primul pas. Eu am făcut acest prim pas și mi-aș dori ca și alții să facă același lucru mai departe.

Concret, am ajutat copiii între 14 și 18 ani, de la centrul Pro Familia Bacău. Au primit de la mine, prin această campanie, trei lucruri pe care le-am considerat importante la vârsta lor: sfaturi despre cariera personală, de care cred că avem nevoie cu toții, haine și mâncare, absolut necesare, în special pentru cei fără părinți. Iar toate astea au fost pentru că, atunci când evoluezi din punct de vedere financiar și profesional, e bine să nu uiți de unde ai plecat.

Am numit acest proiect «Primul pas spre o lume mai bună» din două motive: 1. Sper ca și alții să facă un prim pas la fel, așa cum am mai spus, să ajute pe cei ce au nevoie cu un sfat profesional sau cu orice altceva, fără să vrea nimic în schimb decât un simplu «mulțumesc» și 2. Promit că nu mă voi opri aici și că vor mai fi mulți alți pași asemănători după acesta.

Voi păstra legatura cu Pro Familia, îmi place numele lor și ideea de familie ce o susțin, dar, în același timp, voi continua să fac proiecte similare, de fiecare dată când voi reveni în țară, în Bacău, și cu alte ONG-uri, pentru… a-mi continua pașii.

Făcând aceste lucruri putem crea în jurul nostru o lume de basm, o lume în care să ne ajutăm reciproc și să ne sprijinim când avem nevoie. Cu toții ne dorim o astfel de lume și sunt convins că pentru a o realiza trebuie să fim noi primii care facem «primul pas», nu să așteptăm să-l facă alții. Cred, în același timp, că oricine poate ajuta și poate face acest «prim pas» indiferent de clasa socială sau de situația în care se află, pentru că toți avem experiențe diferite și toți vedem zilnic sau măcar săptămânal persoane care ar putea beneficia de un ajutor cât de mic din partea noastră.

Sunt băcăuan, dar m-am stabilit în Cehia de 5 ani, după ce mi-am cunoscut soția și, apoi, mi-am găsit de muncă. De mic voiam să îmi deschid o afacere, așa că în Cehia am căutat să fac tot posibilul să îmi ating visul. Acum lucrez și am și compania mea de online marketing și organizare de conferințe și evenimente.

Cum le-am spus și copiilor de la Pro Familia Bacău, ceea ce cred eu e că pentru carieră importante sunt 3 litere T, O și P. TOP pentru mine nu înseamnă să fii în top neapărat, dar înseamnă Timp Oportunitate Putere: timp pentru că toți avem timpul nostru pentru carieră și pentru ceea ce ne dorim în viață (unii realizează totul la 20 de ani, alții la 40 de ani, dar asta doar pentru că timpul e diferit pentru fiecare în parte);

oportunitate pentru că e bine să fim atenți la avantajele care ni se oferă ca să putem avansa și crea ceea ce ne dorim; putere pentru că ne trebuie putere pentru a avea răbdare și pentru a putea lua decizia corectă și fermă atunci când se ivește oportunitatea. Pe acest TOP mă inspir și eu în viață și e una din ideile care îmi dau motivația și plăcerea vieții.”PUBLICITATE