Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, contestatia fostului deputat de Bacau, Mihai Banu, impotriva deciziei Curtii de Apel prin care a fost arestat pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor DNA.

Prin urmare, fostul demnitar va ramâne in arest pâna la inceputul lunii august, când se va pune in discutie prelungirea masurii. Banu este acuzat ca “in perioada 2010-2012 ar fi pretins si primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, sa-si foloseasca influenta personala sau prin intermediul altui demnitar, pe lânga membri ai Guvernului României, în vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau”.

Banii ar fi fost necesari pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de 5,6 milioane de lei, executate de firma afaceristului care i-ar fi dat spaga. Surse din cadrul anchetei au confirmat ca denuntatorul este afaceristul Viorel Rusu.

PUBLICITATE

In declaratiile date la DNA, ultima saptamâna trecuta, Banu a confirmat ca Rusu a cotizat cu bani, dar nu pentru lucrari in judet, ci pentru campania electorala a PDL. “Domnul Banu a declarat la DNA ca s-au dat niste bani de catre Viorel Rusu, dar nu cu titlu de spaga si nu sumele de care vorbeste Rusu, ci pentru sponsorizarea PDL.

Si anterior anului 2010, si ulterior. O parte din sume au fost date pe acte, o parte la negru, pentru ca asa e in politica. Banii nu au legatura cu lucrarea de care se vorbeste. Poate a existat la mijloc o promisiune de a se interveni pentru alocarea de fonduri, dar nu din partea lui Banu”, ne-a declarat Nicu Baba, avocatul lui Mihai Banu. “Nu am dat niciun ban pentru campania electorala”, spune, in replica, Viorel Rusu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Doamne fereste sa fie eliberat la cat a furat asta si frate-su primar la Filipeni, e de groaza.
    Niste lichele ca si alti colegi de-ai lor liberali bacauani.
    Sa faca puscarie toti hotii.

LĂSAȚI UN MESAJ